logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki do 300zł prostownik do akumulatora na prezent wybrać?

Damian99PL 03 Gru 2019 23:52 1548 7
  • #1 18318390
    Damian99PL
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam. Rozglądam się za prostownikiem do akumulatora na prezent dla taty. Budżet myślę, że do jakiś 300zł. Ktoś coś poleca? Zależy mi na tym, żeby w miarę szybko ładował i trochę posłużył :wink:
  • #2 18318425
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Ocena: 558
    Hm.. A musi być nowy czy używka wchodzi w grę? Jak może być to polecam rosyjski prostownik ,,zaradnoje ustrojstwo" który jest po prostu NIEZNISZCZALNY i mimo upływu lat nadal ładuje bardzo dobrze i bez problemu wytwarza gęstość elektrolitu.
  • #3 18318448
    Damian99PL
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    ToJestNick napisał:
    A musi być nowy czy używka wchodzi w grę?

Musi być nowy.
  • #4 18318452
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Z nowych w tych pieniądzach nic sensownego raczej nie kupisz :/ Skoro ma służyć długo to może coś z mikroprocesorem? Nie wymaga jakiegoś większego nadzoru nad procesem ładowania a w testach na youtube wyszedł całkiem całkiem (chociaż gęstości w akumulatorze nie zrobił) https://allegro.pl/oferta/prostownik-mikroprocesorowy-akumulatorowy-12v-24v-8579035259

Plus jest taki, że można zostawić pod nim akumulator na dłużej i będzie on ,,podtrzymywany". Dobre gdy autem nie wyjeżdżasz np 2 miesiące z garażu.
  • #6 18318475
    ToJestNick
    Poziom 31  
    To chyba te same prostowniki tylko od innego ,,producenta" który swoje logo drukuje ;) Pewnie na jednej linii w Chinach klepane.

Co do testu proszę bardzo ale dosyć długi seans ;) https://www.youtube.com/watch?v=PJRzGILDSl8&
  • #7 18356228
    Magic_moon
    Poziom 32  
    Ocena: 335
    Można parę złotych dołożyć i kupić coś porządnego na lata, a chodzi o EINHELL CC-BC15M
  • #8 18356796
    gkeb
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Ja mam taki z funckją rozruchową od Geko. Niby to trochę droższe rozwiązanie, ale przydatne jak auto nie chce zapalic zimą a gdzieś dalej jedziemy. Po drodze i tak się doładuje, więc potrzeba tylko na start.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje prostownika do akumulatora w budżecie do 300 zł na prezent dla taty, z preferencją na nowy sprzęt. W odpowiedziach pojawiają się różne propozycje, w tym rosyjski prostownik "zaradnoje ustrojstwo", który jest uznawany za bardzo trwały. Inne rekomendacje obejmują prostowniki mikroprocesorowe, które umożliwiają dłuższe ładowanie akumulatorów bez nadzoru, oraz model EINHELL CC-BC15M, który jest polecany jako solidny wybór na lata. Użytkownicy zwracają uwagę na funkcje rozruchowe, które mogą być przydatne w zimie, oraz na możliwość podtrzymywania akumulatora w dłuższych okresach nieużywania pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA