logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regeneracja głośników Tonsil: wymiana zawieszenia czy z membraną?

Mefu 23 Wrz 2005 16:19 1992 5
REKLAMA
  • #1 1842927
    Mefu
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    Jeśli regeneruje kolumny tonsila, i mam możliwość wymienić albo samo sawieszenie górne, albo zawieszenie górne z membraną to co jest lepsze ?? Czy nowa membrana wpłynie na piękną liniową charakterystyke jaką maja moje kolumny ?? Mam na myśli wymiane GDN i GDM.

Czy jeśli wymienie GDWK tonsila na rzekomo tonsilowy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64971415 To czy to pomoże czy zepsuje ?? Nie potrafie stwierdzic czy kopułka w moich kolumnach jest sprawna.....

I jeszcze coś..... skąd zamówić części na regeneracje:
    http://www.umifon.pl/
    czy
    http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=583920 ??

PS Myślałem o wymianie samego zawieszenia ale przy GDM chciałbym wymienić też membrane bo kopułna na niej jest wgnieciona i przyklejona dosyć mocno, dlatego wymiana samej kopułki mogłaby rozwalić całą membrane.

Czyli pytanie..... co wybrać..... zawieszenie z membraną czy samo zawieszenie ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1844020
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3391
    Witam
    Zacznijmy od końca. Osobiście wybrałbym wymianę zawieszenia z membraną.
    Co do części z alegro to nie mogę się wypowiedzieć . Polecam zaopatrzyć się w firmie umifon.

Zobaczmy jak wypowiedzą się inni forumowicze.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1845864
    Mefu
    Poziom 22  
    Dzieki za podzielenie sie swoim zdaniem :) Ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na ten temat ??

Dodam, ze wybieram między membraną z gumowym zawieszeniem, a samym zawieszeniem z pianki. Jakie było w starych głośnikach ciężko jest określic bo to co zostało z zawieszenia nie przypomina ani pianki ani gumy :P
  • REKLAMA
  • #4 1846046
    Agencik15
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    moim zdaniem latwiej wymienic membrane razem z zawieszeniem.jest to bardziej estetyczne po wykonaniu czynnosci.jesli chcesz serio zregenerowac kolumny lub
    same glosniki to wymien tez cewki z zawieszeniem dolnym.co do czesci z allegro kupowalem 2 razy od kolesia "dspeaker" i czesci byly w porzadku.instrukcja tez.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1846093
    gofer111
    Poziom 12  
    Radził bym ci Mefu wybrać membranę na zawieszeniu piankowym Tonsil był do tego stworzony żeby grał z pianką a nie gumą. :-)

Pozdrawiam
  • #6 1846300
    Mefu
    Poziom 22  
    :arrow: gofer111 Tak też myslałem...... zawieszenie z pianki (bo takie jest przy starszych tonsilach).

:arrow: Agencik15 Wymiana cewek na nie-tonsilowe oznaczałaby zniszczenie tych głośników. Membrany też nie chce wymianiać bo obawiam sie ze moze być cięższa (lub lżejsza) niź obecna (a to też niedobrze).

Chyba wymiana samego zawieszenia będzie najlepszym rozwiązaniem. A co jeszcze z tą ubitą kopułka przeciwwietrzna na średniaku ?? Pomyślałem żeby jej nie odklejać tylko dokleić na nią większą (ale to zwiększy znowy ciężar membrany).
REKLAMA