Przecież sam cytowałem instrukcję powyżej. Te klapki wciska się, czy podnosi? Podczas wsuwania czy wysuwania żyły? One mają zadanie klinować żyłę czy ją uwalniać przy demontażu?
Zanim napisałem kombinowałem bez efektu. Te klapki są wątłe i dlatego pytam, żeby ich nie rozpier**ć. Myślałem, że znacie te mechanizmy a Wy tylko teoretyzujecie. Pytanie dot. montażu/demontażu w praktyce w kontekście tych dziwacznych klapek.
Nie miałem takiego w rękach. Na stronie producenta jest napisane, że typem zacisku jest szybkozłączka - to by wskazywało że przewód się wprowadza w otwór który widać na załączonym przez Ciebie zdjęciu. Aby przewód wyjąć z szybkozłączki należy wcisnąć to coś co nazywasz klapką i to pewnie zwalnia przewód.
W ogóle z tym partnerem to też śmiesznie jest, bo o łączniku podwójnym krzyżowym można się dowiedzieć: "Łącznik krzyżowy podwójny z serii w kolorze Biały o symbolu DW7/2.01/11 składa się z dwóch niezależnych wyłączników krzyżowych (z których każdy ma trzy zaciski) umieszczone w jednej obudowie." - także 3 zaciski na krzyżowy łącznik to spora nowość jest.
Tylko się zastanawiam po co dystrybutor się sili na pisanie takich długich opisów, jeżeli są w nich tak podstawowe błędy.
Dzięki Panowie, chodziło mi o praktyczną poradę i tę uzyskałem od takijasiu i Brivido -jw.
Ponieważ do podwójnego krzyżowego muszę podłączyć 8 żył, więc stąd "dmuchanie na zimne", żeby nie uszkodzić. Dziękuje i pozdrawiam
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik ma problem z montażem łącznika krzyżowego Simon 54, szczególnie z instrukcją dotyczącą odizolowania przewodów i użycia klapek ze stożkami. Odpowiedzi wskazują, że przewody należy odizolować na długość około 11 mm i wcisnąć w odpowiednie otwory, gdzie klapki działają jako mechanizm blokujący. Klapki nie powinny być ruszane podczas wprowadzania przewodów, a ich wciśnięcie jest wymagane przy demontażu. Użytkownik poszukiwał praktycznych wskazówek, aby uniknąć uszkodzenia delikatnych klapek podczas podłączania ośmiu żył. Wygenerowane przez model językowy.