Witam, mazda 6 GH 2.0D 103kw 2010r. Cytuję wpis na forum mazdy "W mojej (2.0 MZR-CD 143 KM 2006 więc już po lifcie, ale też dieslu jak u Ciebie) była podobna akcja z piskiem od strony rozrządu w wakacje. Tyle, że piszczało z 4x bardziej, po za tym normalnie jeździła. Wymieniłem rozrząd 10kkm wcześniej ciesząc się, że nic się nie rozpadło i okazało się, że dalej piszczy, ze to nie to. Mój mechanik po zdjęciu miski i przeczyszczeniu smoka (już przy okazji) znalazł przyczynę, którą okazała się wyrobiona mała zębatka na wale przekazująca do pompy oleju - ogólnie masakra, żeby to wymienić inaczej niż cały wał, ale znalazłem magika nad W-wą co temat ogarnął wymieniając samą zębatkę.
Nie to, że straszę, ale jeśli rozrząd był zmieniany to szukałbym właśnie tutaj jak opisuję problemu. U mnie mechanikom zeszło z pełne 2 dni grzebania z tym co się dzieje"
Wał + pompa oleju w ASO to koszt 10tyś zł. Jest jakaś firma w Polsce która naprawi te koło zębate ?
Nie to, że straszę, ale jeśli rozrząd był zmieniany to szukałbym właśnie tutaj jak opisuję problemu. U mnie mechanikom zeszło z pełne 2 dni grzebania z tym co się dzieje"
Wał + pompa oleju w ASO to koszt 10tyś zł. Jest jakaś firma w Polsce która naprawi te koło zębate ?