logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klonowanie pilota Bft Phobos na KEBIDU z Aliexpress - brak reakcji bramy

rustin 16 Lut 2020 20:07 1284 4
REKLAMA
  • #1 18475204
    rustin
    Poziom 15  
    Ocena: 137
    Kupiłem pilot z Ali który kopiuje piloty i mam problem z bft. Czy on jest jakoś zablokowany? Czy ma inną częstotliwośc? Robiłem jak w instrukcji, czyji wyzerowałem pilot kebidu, potem wtym samy czasie trzymałem przyciski na obu pilotach i dioda zaczynała działać ale nie brama. Czy ktoś wie o co chodzi? Klonowanie pilota Bft Phobos na KEBIDU z Aliexpress - brak reakcji bramy
    #Aliexpress 10,25 zł 12%OFF | KEBIDU 433MHZ Auto Copy Remote Duplicator 4 Buttons ABCD ON/OFF Garage Gate Door Remote Controller Learning Copying For Home
    https://a.aliexpress.com/_UnZXq
  • REKLAMA
  • #2 18475270
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 948
    Ano dlatego:
    Note: We usually do not recommend copying a rolling code chip, because there are many uncertainties when copying a rolling code chip. When copying a rolling code chip remote control, it is not possible to determine whether the original remote control chip is an encryption chip. Therefore, we do not recommend copying the rolling code remote control.
    Trzeba było wcześniej przeczytać to:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3373991.html
    - i ewentualnie dopytać o szczegóły przed zakupem. Miałbyś 10 zł więcej na oryginał lub dedykowany zamiennik. :D
  • REKLAMA
  • #3 18475593
    rustin
    Poziom 15  
    Za 20 zł kupi oryginalny pilot bft? Podaj proszę link.
    Pilotem bft obsługuje też bramę z napędem mito.
  • REKLAMA
  • #4 18476520
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3605
    Zamiennik pilota BFT Mitto stoi na A...o 50 zł z wysyłką (a czajnisowe zamienniki znalazłem za 35 zł z wysyłką) no faktycznie, jeśli chce się dla zaoszczędzenia 15 -35 zł czekać miesiąc i na koniec dowiedzieć się że zamówiło się shit to może i warto....
  • #5 18476842
    rustin
    Poziom 15  
    Podaj link który pilot będzie napewno działał ten zamiennik z 4 przyciskami.
    A co do oszczędności to tak, zapłaciłem za niego 8zl czekałem 3 tygodnie, więc dla mnie warto. Pilot już wziął sąsiad także stratny nie jestem. Ale czy o tym jest temat?

Moderowany przez suworow:

3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.

REKLAMA