Witam, walczę z tym sterownikiem kilka dni i w końcu zdecydowałem, że zwrócę się tutaj o pomoc. Zacznę od początku. Kilka tygodni temu podczas otwierania bramy spalił się bezpiecznik jak się okazało powodem było zwarcie na uzwojeniach silnika od lewego skrzydła. Zwarcie nastąpiło przy zabezpieczeniu termicznym. Silnik został naprawiony i po zmontowaniu wszystkiego okazało się, że sterownik tylko otwiera bramę. Wymontowałem płytkę zdemontowałem przekaźniki zabezpieczyłem niektóre ścieżki(bo były nadtrawione) sprawdziłem połączenia miedzy elementami (od uln2003 do przekaźników). Podłączyłem wg schematu (w zakładach excela) który jest zamieszczony poniżej i na początku nie było widać efektu ale za którymś razem zaczęło wszystko działać.
Zmontowałem z powrotem do bramy i zonk. Brama znowu tylko się otwiera. Zamieniłem uzwojenia na silniku od skrzydła które uległo awarii i silnik działa ładnie w drugą stronę także wszystko z silnikami ok. Po podłączeniu i pomiarze napięcia na przekaźniku nr 2 (odpowiedzialny za zamykanie lewego skrzydła) przez ułamek sekundy pojawia się napięcie po czym po chwili znika. Podpowiedzcie co może być nie tak w którym kierunku iść i szukać problemu.
Zmontowałem z powrotem do bramy i zonk. Brama znowu tylko się otwiera. Zamieniłem uzwojenia na silniku od skrzydła które uległo awarii i silnik działa ładnie w drugą stronę także wszystko z silnikami ok. Po podłączeniu i pomiarze napięcia na przekaźniku nr 2 (odpowiedzialny za zamykanie lewego skrzydła) przez ułamek sekundy pojawia się napięcie po czym po chwili znika. Podpowiedzcie co może być nie tak w którym kierunku iść i szukać problemu.