Pytanie nie bez znanej przyczyny
Jak obecnie wygląda sytuacja z przesyłkami z chin ? (powód wiadomy tzw Coronka)
Wiadomo że PP wstrzymała wysyłki do chin, ale jak z przesyłkami z chin?
Niby przez paczki przenieść się nie mogą, tak mówią.
Choć ja zauważyłem (a kupiłem ostatnio 2 przedmioty na ebay-chiny) i nic się nie dzieje (miesiac i 2 tyg temu) Chiński NR się już dawno skończył.
Myślę że paraliż może być po stronie chińskiej. I wszytko może stać.
Już nie długo podobne problemy mogą dotknąć nas lokalnie (patrz Włochy).
Jak to się rozniesie a Państwa wprowadzą embarga w ruchu (logistyka) stanąć może wszystko ?
W wersji ekstremalnej nawet lokalnie w kraju.
PS. W samych chinach ilość zarażonych utrzymuje się od kilkunastu dni na stałym poziomie i patrząc globalnie te 70 - 80 tyś na 1,3 mld Chińczyków nie jest to powód do nie wiadomo czego. Po za tym region najbardziej dotknięty nie jest "logistycznie" hubem transportowym (shenzen).
Jak obecnie wygląda sytuacja z przesyłkami z chin ? (powód wiadomy tzw Coronka)
Wiadomo że PP wstrzymała wysyłki do chin, ale jak z przesyłkami z chin?
Niby przez paczki przenieść się nie mogą, tak mówią.
Choć ja zauważyłem (a kupiłem ostatnio 2 przedmioty na ebay-chiny) i nic się nie dzieje (miesiac i 2 tyg temu) Chiński NR się już dawno skończył.
Myślę że paraliż może być po stronie chińskiej. I wszytko może stać.
Już nie długo podobne problemy mogą dotknąć nas lokalnie (patrz Włochy).
Jak to się rozniesie a Państwa wprowadzą embarga w ruchu (logistyka) stanąć może wszystko ?
W wersji ekstremalnej nawet lokalnie w kraju.
PS. W samych chinach ilość zarażonych utrzymuje się od kilkunastu dni na stałym poziomie i patrząc globalnie te 70 - 80 tyś na 1,3 mld Chińczyków nie jest to powód do nie wiadomo czego. Po za tym region najbardziej dotknięty nie jest "logistycznie" hubem transportowym (shenzen).