logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak dźwięku z HP ProBook 430 G1 na TV Sharp LC39LD145V przez HDMI

antek16x 04 Mar 2020 23:22 873 3
REKLAMA
  • #1 18511369
    antek16x
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jest to mój pierwszy post na forum więc wybaczcie jeśli wystąpią w nim jakieś błędy. Ogólnie problem polega na tym iż zabrałem mojego laptopa HP ProBook 430 G1 (procesor: i3-4005U RAM: 8GB) na uczelnię w celu dokonania prezentacji, która została przygotowana w PowerPoincie. Na uczelni podpiąłem się pod laptopa rzutnikiem za pomocą kabla D-SUB z przejściówką na HDMI, wszystko było spoko (nie wiem jak z dźwiękiem bo nie było go w prezentacji). Jednak wróciłem do domu i podpiąłem się standardowo kablem HDMI pod telewizor (pełny model: Sharp LC39LD145V) w celu obejrzenia filmu po czym okazało się, że działa wyłącznie sam obraz bez dźwięku co wcześniej się nie zdarzało i teraz zastanawiam się czy podpięcie laptopa pod rzutnik mogło coś zmienić. Próbowałem aktualizować sterowniki karty dźwiękowej ale wyskakiwało że są najnowsze, ustawianie domyślnego urządzenia audio na telewizor też nic nie dało, podobnie jak zmienianie ustawień dźwięku w telewizorze. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18511403
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1844
    Sprawdź w konfiguracji dla dźwięku co tam jest do zmian. A system operacyjny jaki?
  • REKLAMA
  • #3 18512978
    antek16x
    Poziom 2  
    System operacyjny to Windows 10.
  • #4 18513230
    antek16x
    Poziom 2  
    System operacyjny to Windows 10.

Dodano po 1 [godziny] 38 [minuty]:

Dzisiaj ponownie podłączyłem pod telewizor żeby sprawdzić tą konfigurację, i tak jak samo się zepsuło, tak samo się naprawiło 😂 Ale dzięki za pomoc.
REKLAMA