[quote="ekaand"]
Cytat: Mam tylko nadzieję,że komisja pozna się na Twojej "wiedzy" i Cię obleje.
Chroń nas Panie Boże od takich "elektryków".
Moja rada-Zarządzaj może lepiej jakością produkcji.
wiesz skoro mnie wysłali z urzędu pracy więc nie zrezygnuję, a im więcej uprawnień tym chyba lepiej. no ale komisja chyba nie będzie aż tak surowa?!.
Dodano po 13 [minuty]: to na egzaminach śa nawet zadania do rozwiazania?
nie no ta chyba komisja będzie musiała wyluzować
(no to niezle mnie ucza na kusie w 10 dni maja mnie tego wszystkiego nauczyć?)
1. Transformator zasilamy napięciem stałym 230 V, przekładnia trafa wynosi 10 , proszę podać napięcie na uzwojeniu wtórnym.
2. Jakie są bezpieczne napięcia i ile wynoszą. podać dla stałego i zmiennego prądu.
(prosze o odpowiedż- bezpieczne to chyba 230V ?)
3.czym różni się uziemienie od zerowania ? (cicho odpowieadam:uziemnienie to drut wsadzony do ziemi a zerowanie? to taki stan w którym utrzymuje się stan zerowy. czy dobrze?)
4. co należy do ochrony podstawowej, a co do dodatkowej. (odp. ochrona podstawowa to ochrona mająca na celu ochronę czlowieka przed skutkami porażenia pradem, a dodatkowa ?)
5.jak działa różnicówka (bardzo ogólnie), w jakich sieciach możemy stosować a w jakich nie. (no niezłe pytanie róznicowka, chyba sluży do rownoważenia pradu?)
6. w jakiej pozycji należy ułożyć nieprzytomnego porażonego prądem elekt. (boczna ustalona?)
-------
Dobra odpowiadałem jak na osobę która ma 24 lata a która ma pojecie o elektryce tylko z fizyki i zycia codziennego.
a więc proze mnie poprawiać, liczę na waszą pomoc
Dodano po 3 [minuty]: mrrudzin napisał:
:arrow:dzieki za to
biorę sie za uczenie
i jest ktoś chce mi pomóc