Witam! Posiadam wzmacniacz Sony TA-F470 i głośniki Tannoy Eclipse One. Żródłem dzwięku jest PC z kartą usb SB X-FI HD. Muzy słucham głównie z plików HI-res Flac i Tidal przy maksymalnej głośności 2,3 czyli za 15 i za 10 jak ktoś woli takie określenie. Sopran nieco podbity a bass na 0. Sterowniki ASio na karcie dzwiękowej i na mikserze głośności PC 100%.Parametry karty to 24 bit i 96000 kHZ. Ostatnio zauważyłem przypadkiem na utworach z dość dużym jednostajnym basem że gdy podbiję bas na max nawet na niskiej głośności występują chrobotania ,trzaski w głośnikach i na słuchawkach podpiętych do wzmacniacza. Problem znika gdy zdejmę głośność PC na 50% lub zdejmę trochę basu na wzmaku. Kolumny są nowe a odsłuch z samej karty na suchawkach jest ok czyli wzmak. Proszę o pomoc co może być powodem tego.Dodam że po zdjęciu głośności na PC na 50% bas może być na max i przy głośnym słuchaniu problemu nie ma. Może ktoś miał podobny przypadek bo na forum przeważnie są sytuacje opisane podobne ale przy większych głośnościach odsłuchu. Myślę ze moje Tannoye nie są przesterowane mimo znacznej mocy wzmacniacza. No i słuchawki mówią to samo .Proszę o nie usuwanie tematu bo choć podobny każdy przypadek jest inny w tym temacie. Z góry dzięki za pomoc bardziej doświadczonych kolegów.