Witam, nie jestem znawcą od komputerów ale zostałem zmuszony kupić/ulepszyć mój stary gdyż nie daje już sobie rady w nowych grach. Mam plan całego go odnowić, a mianowicie kupić procesor Intel Core I7 8700, kartę graficzną GTX 1070 Ti, płytę główną MSI Z370 SLI PLUS, ram 2 kości 4 GB DDR4 3200 MHz, zasilacz 750W Corsair RM750, chłodzenie wodne silentiumPC navis EVO 240 ARGB oraz obudowę KRUX LEDA z 8 wentylatorami w zestawie i żeby system ładował się szybko jeden dysk M.2 256 GB pojemności. Z starego kompa wezmę tylko dysk HDD 1 T bo reszta raczej się nie nadaje się a jest to Procesor AMD FX 4300 Quad Core, 2x4 GB ramu DDR3 (nie wiem jaka częstotliwość), chłodzenie powietrzne na procesor to chłodzenie od Intela (fabryczne), karta graficzna to RX470, płyta główna też nie pamiętam nazwy i zasilacz 500W oraz obudowę która jest mała i ma słabe rozwiązanie jeśli chodzi o cyrkulację powietrza (dlatego kupuje nową). Jeśli macie jakieś pomysły co mógłbym zmienić (oprócz karty) i czy w ogóle będzie to kompatybilne prosiłbym o napisanie. Zapomniałem dopisać że mój budżet mieści się w około 5 tysięcy złotych.
Mam jeszcze kilka ważnych pytań:
1. Gdzieś na necie wyczytałem że I7 8700 obsługuje max ram 3200, to prawda?
2. Zasilacz 750W od Corsail starczy ale znacie jakieś zastępcze?
Mam jeszcze kilka ważnych pytań:
1. Gdzieś na necie wyczytałem że I7 8700 obsługuje max ram 3200, to prawda?
2. Zasilacz 750W od Corsail starczy ale znacie jakieś zastępcze?