Witam . Pytanie jest dość złożone . Mianowicie , chciałbym w sposób logiczny oraz rozwojowy zrobić instalację elektryczną wewnętrzną i zewnętrzną pod Car Audio, w domku letniskowym i innych mediów jak np. oświetlenie LED 12V,; 22 mb. taśma LED około, 16 żarówek 4W , inne media ; system ochrony przed złodziejami !? Domek właściwy, bez komórki jest murowany w systemie Ytong , 2-piętrowy, o proporcjach podstawy 2x3. Wysokość 5,20 m. . Strop drewniany z podłogą OSB 25 mm . wypełnienie niepełne wełna mineralna , rozwojowe gr. 18 cm. Dach dwuspadowy 45*, izolacja wełna , regips pomiędzy krokwiami. Drzwi Gerda antywłamaniowe + lekka krata na drzwi , okna ,krata z pręta 16 mm , luksfery krata na fudze łączenia okienek. Od jakiegoś czasu zbieram sprzęt do niego . Zgromadziłem 90%. Brakuje jeszcze np. kable głośnikowe . Pora na instalację. Zacząłem się "gubić " .Chciałbym zacząć od skrzynki elektrycznej & multimedialnej i zasilacza na listwę DIN. Jaka skrzynka , jaki zasilacz , bądź zasilacze będą potrzebne? . Gdzie i jak najlepiej umiejscowić w takim domku głośniki? Ja mam taki pomysł jak na rys. . Mam po dwa komplety głośników, czyli bez tweeterów 8szt. + Bas. Bardzo proszę o zainteresowanie tematem i instrukcyjną pomoc , oraz sugestie ! Propozycje antywłamaniowe inne ? Na rysunku poglądowym jest wiele , chodź nie wszystko , szczegóły, dane. Ogólnie. wiem że jeszcze wiele pracy mojej i później instalatora przede mną np. prowadzenie kabli , dziur , itp. Chodź może, nie taki diabeł straszny jak go malują ?
Posiadam m.in.:
1. Alpine PDX-4.150 , bądź 2. Alpine PDX-4100M , 3. Alpine CDA-9855R , 4. Infinity BassLink 200W , 5. Alpine PXA-H100 , 6. Alpine KTX-H100 , 7. Diora GDS -1607 x 2 , Diora GDK-6907 x2 , i jeszcze 2 inne radia Alpine CDA
Posiadam m.in.:
1. Alpine PDX-4.150 , bądź 2. Alpine PDX-4100M , 3. Alpine CDA-9855R , 4. Infinity BassLink 200W , 5. Alpine PXA-H100 , 6. Alpine KTX-H100 , 7. Diora GDS -1607 x 2 , Diora GDK-6907 x2 , i jeszcze 2 inne radia Alpine CDA