Cześć!
Dziś pojawił się u mnie problem z klawiaturą na laptopie z Win10. Po dochodzeniu udało mi się ustalić, że niektóre klawisze funkcyjne nie działają w połączeniu z innymi klawiszami, np. ctrl + c przy kopiowaniu, czy ctrl + w przy zamykaniu zakładek w przeglądarce. Wiem, że wciskane pojedynczo, oba działają poprawnie, a problem pojawia się tylko w połączeniu z niektórymi przyciskami.
Chodzi dokładnie o lewy ctlr i alt, bo prawe działają. O dziwo, większość kombinacji działa (np. ctrl + z itd), ale te, które przestały stanowią dla mnie duży problem to jestem przyzwyczajony, że używam ich nonstop.
Próbowałem już:
- zaktualizować sterowniki,
- przeinstalować sterowniki,
- rebootować,
- odinstalować nowe programy, które mogłyby nadpisać skróty klawiszowe,
- wyłączyć sticky keys,
- zresetować ustawienia językowe klawiatury,
- przeinstalować języki na klawiaturze,
- ustawić "Human Interface Device" na automatic w Services.msc
- stworzyć nowy użytkownika na Windowsie,
- zaktualizować Windowsa.
Jak dotąd nic nie pomogło i skończyły mi się już pomysły...
Byłbym mega wdzięczny za każdą pomoc!
Tak dla ścisłości, problem zaczął się od tego, że czwórka na klawiaturze numerycznej się zablokowała i była wciąż wciśnięta. Chcąc rozmontować klawisz, wyrwałem go i nie udało mi się go z powodzeniem włożyć z powrotem. Teraz w ogóle nie reaguje (co nie jest dla mnie dużym kłopotem samym w sobie).
Używam Windowsa 10 64 bit
Dzięki i pozdrawiam
Dziś pojawił się u mnie problem z klawiaturą na laptopie z Win10. Po dochodzeniu udało mi się ustalić, że niektóre klawisze funkcyjne nie działają w połączeniu z innymi klawiszami, np. ctrl + c przy kopiowaniu, czy ctrl + w przy zamykaniu zakładek w przeglądarce. Wiem, że wciskane pojedynczo, oba działają poprawnie, a problem pojawia się tylko w połączeniu z niektórymi przyciskami.
Chodzi dokładnie o lewy ctlr i alt, bo prawe działają. O dziwo, większość kombinacji działa (np. ctrl + z itd), ale te, które przestały stanowią dla mnie duży problem to jestem przyzwyczajony, że używam ich nonstop.
Próbowałem już:
- zaktualizować sterowniki,
- przeinstalować sterowniki,
- rebootować,
- odinstalować nowe programy, które mogłyby nadpisać skróty klawiszowe,
- wyłączyć sticky keys,
- zresetować ustawienia językowe klawiatury,
- przeinstalować języki na klawiaturze,
- ustawić "Human Interface Device" na automatic w Services.msc
- stworzyć nowy użytkownika na Windowsie,
- zaktualizować Windowsa.
Jak dotąd nic nie pomogło i skończyły mi się już pomysły...
Tak dla ścisłości, problem zaczął się od tego, że czwórka na klawiaturze numerycznej się zablokowała i była wciąż wciśnięta. Chcąc rozmontować klawisz, wyrwałem go i nie udało mi się go z powodzeniem włożyć z powrotem. Teraz w ogóle nie reaguje (co nie jest dla mnie dużym kłopotem samym w sobie).
Używam Windowsa 10 64 bit
Dzięki i pozdrawiam