logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Makita DDF 456 - opór silnika i zapach po wymianie wyłącznika

Rafal349 25 Mar 2020 13:43 744 6
REKLAMA
  • #1 18559148
    Rafal349
    Poziom 6  
    Ocena: 14
    Witam, w makicie DDF 456 po wymianie wyłącznika wygląda tak jakby silnik dostawał jakiś opór, i coś śmierdzi. Co może być nie tak? Wcześniej był tylko problem z zacinającym się wyłącznikiem a teraz co zrobiłem źle?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18559259
    Rafal349
    Poziom 6  
    DiZMar napisał:
    Pytanie retoryczne.

Czyli jak mam poprawnie sformułować pytanie żeby było wiadomo o co chodzi?
  • #4 18559279
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6542
    Rafal349 napisał:
    DiZMar napisał:
    Pytanie retoryczne.
    czyli jak mam poprawnie sformułować pytanie żeby było wiadomo o co chodzi?

Cytat:
    Pytanie retoryczne – figura stylistyczna i retoryczna; ... pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.

Szczegóły tutaj.
    Oczywistą odpowiedzią jest stwierdzenie, że źle złożyłeś. Co konkretnie nie jest do określenia na odległość. Rozbierz i złóż jeszcze raz zwracają uwagę na szczegóły i czy silnik luźno obraca się.
  • REKLAMA
  • #5 18559299
    Rafal349
    Poziom 6  
    Podpinałem dwa razy przy czym robiłem zdjęcia jak było stare podpięte żeby się nie pomylić, ale jak teraz próbowałem pokręcić wirnikiem od silnika to ciężko chodzi.
  • REKLAMA
  • #6 18559812
    Marcinp12
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    Witam
    Stojan ma specyficzne wycięcie weszedl dobrze?
  • #7 18559842
    Rafal349
    Poziom 6  
    Dzięki, rzeczywiście trzeba dobrzre dopasować stojan, plus prawdopodobnie trzeba poskładać kompletnie obudowę przed próbą ponieważ wirnik wspiera łożyskiem się na tylnej obudowie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wiertarko-wkrętarką Makita DDF 456 po wymianie wyłącznika, zauważając opór silnika oraz nieprzyjemny zapach. Odpowiedzi sugerują, że problem może wynikać z nieprawidłowego złożenia urządzenia, zwłaszcza w kontekście dopasowania stojana oraz łożysk. Użytkownik potwierdza, że miał trudności z obracaniem wirnika, co wskazuje na możliwe błędy montażowe. Wskazówki obejmują ponowne sprawdzenie montażu oraz upewnienie się, że wszystkie elementy są prawidłowo dopasowane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA