logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Makita DDF 456 - opór silnika i zapach po wymianie wyłącznika

Rafal349 25 Mar 2020 13:43 771 6
REKLAMA
  • #1 18559148
    Rafal349
    Poziom 6  
    Ocena: 14
    Witam, w makicie DDF 456 po wymianie wyłącznika wygląda tak jakby silnik dostawał jakiś opór, i coś śmierdzi. Co może być nie tak? Wcześniej był tylko problem z zacinającym się wyłącznikiem a teraz co zrobiłem źle?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18559259
    Rafal349
    Poziom 6  
    DiZMar napisał:
    Pytanie retoryczne.

Czyli jak mam poprawnie sformułować pytanie żeby było wiadomo o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #4 18559279
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6636
    Rafal349 napisał:
    DiZMar napisał:
    Pytanie retoryczne.
    czyli jak mam poprawnie sformułować pytanie żeby było wiadomo o co chodzi?

Cytat:
    Pytanie retoryczne – figura stylistyczna i retoryczna; ... pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.

Szczegóły tutaj.
    Oczywistą odpowiedzią jest stwierdzenie, że źle złożyłeś. Co konkretnie nie jest do określenia na odległość. Rozbierz i złóż jeszcze raz zwracają uwagę na szczegóły i czy silnik luźno obraca się.
  • REKLAMA
  • #5 18559299
    Rafal349
    Poziom 6  
    Podpinałem dwa razy przy czym robiłem zdjęcia jak było stare podpięte żeby się nie pomylić, ale jak teraz próbowałem pokręcić wirnikiem od silnika to ciężko chodzi.
  • #6 18559812
    Marcinp12
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    Witam
    Stojan ma specyficzne wycięcie weszedl dobrze?
  • #7 18559842
    Rafal349
    Poziom 6  
    Dzięki, rzeczywiście trzeba dobrzre dopasować stojan, plus prawdopodobnie trzeba poskładać kompletnie obudowę przed próbą ponieważ wirnik wspiera łożyskiem się na tylnej obudowie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wiertarko-wkrętarką Makita DDF 456 po wymianie wyłącznika, zauważając opór silnika oraz nieprzyjemny zapach. Odpowiedzi sugerują, że problem może wynikać z nieprawidłowego złożenia urządzenia, zwłaszcza w kontekście dopasowania stojana oraz łożysk. Użytkownik potwierdza, że miał trudności z obracaniem wirnika, co wskazuje na możliwe błędy montażowe. Wskazówki obejmują ponowne sprawdzenie montażu oraz upewnienie się, że wszystkie elementy są prawidłowo dopasowane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA