Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamSchabenbeck95 napisał:Witam, poszukuję sprawnego wyłącznika tablicowego do starej, PRL-owskiej instalacji elektrycznej.
rb401 napisał:Typowe były podobne.Średnica kompletu podobna, wysokość może nawet nieco mniejsza, bo wydaje mi się że te czarne bezpieczniki były sporo dłuższe od współczesnych.
Schabenbeck95 napisał:Witam, poszukuję sprawnego wyłącznika tablicowego do starej, PRL-owskiej instalacji elektrycznej. Podobnego jak ten na zdjęciu, ale jak podałem w tytule 16A.![]()
teskot napisał:Nie powinienem też podpowiadać sposobu, który zastosowałem u mojej wujecznej babki ale realia są takie jakie są. Otóż doprowadziłem do małego pożaru rozdzielnicy piętrowej i wezwałem Straż Pożarną. Przyjechali, toporami porąbali całość po czym administracja pozostając bez wyjścia zamontowała nowe tablice .
teskot napisał:
Nie powinienem też podpowiadać sposobu, który zastosowałem u mojej wujecznej babki ale realia są takie jakie są. Otóż doprowadziłem do małego pożaru rozdzielnicy piętrowej i wezwałem Straż Pożarną. Przyjechali, toporami porąbali całość po czym administracja pozostając bez wyjścia zamontowała nowe tablice .
Schabenbeck95 napisał:Widzę, że rozmowa zmierza w złym kierunku. Potrzebuje wymienić bezpiecznik na taki sam jak jest w tablicy, nie potrzebuję "cichej modyfikacji", by spalić blok. 😉