logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E46 M52b28 - Przerywane połączenie z ECU, co robić?

Compaq615 29 Mar 2020 12:20 627 4
REKLAMA
  • #1 18569050
    Compaq615
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam.
    Jeszcze ok 2 tygodnie temu interfejs łączył się bez problemu z silnikiem. Niestety wczoraj próbowałem się podpiąć kompem i albo się nie łączy (na chwilę pomaga ponowne włączenie stacyjki) albo się połączy ale po kilku / kilkunastu sekundach zrywa połączenie. Tu też na chwile pomaga ponowne włączenie zapłonu.
    Gdzie szukać przyczyny?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18571976
    Compaq615
    Poziom 10  
    Nie mam obecnie nic innego ale swój interfejs sprawdzałem na skodzie i jest ok.
  • REKLAMA
  • #4 18573387
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3266
    Compaq615 napisał:
    swój interfejs

Nie proponuję interfejsu do notebooka lub telefonu tylko profesjonalny diagnoskop serwisowy.
    Jeżeli diagnoskop będzie się łączył, to wtedy podłącz innej marki interface do notebooka lub telefonu.
    Jeżeli nadal nie będzie komunikacji, to szukamy przyczyny w samochodzie.

Jakie przyrządy serwisowe posiadasz? Oscyloskop, multimetr, ... ?
    Niestety , wtedy będziesz potrzebował "narzędzi" i wiedzy lub "kasy" i warsztatu.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 18574935
    Compaq615
    Poziom 10  
    Korzystam z delphi ds150
    Mam multimetr ut107
    A i pierwszy raz pojawił się problem ok pół roku temu gdy próbowałem użyć adaptera 20 pin. Zawiesił wtedy komunikacje. Wyjęcie bezpiecznika wtedy pomogło. Łączył się za każdym razem.
REKLAMA