Asest napisał: Witam, chciałbym zakupić płytę indukcyjną i piekarnik do zabudowy. W kuchni jest "siła" więc z zasilaniem problemu nie ma, jednak mnogość modeli na rynku jest przytłaczająca. Chciałem przeznaczyć na taki zestaw maksymalnie 3000, ale nie wiem które funkcje tych urządzeń są warte uwagi, a które są zbędnymi bajerami. Będę wdzięczny za jakieś propozycje i porady.
Cześć, wśród wielu ofert na rynku ciężko coś wybrać. Kluczem będzie to co najczęściej pieczesz, gotujesz i jak wiele starych dobrych funkcji znasz z urządzeń tego typu jeśli je użytkowałeś napisz, czasami wygląd (obecnie są różne kolory w samym BEKO mamy ok 5 kolorów piekarników do wyboru) - dla mnie obecnie wybór możesz ograniczyć do tej kwoty poleciłbym:
piekarnik - świetna opcja dla osób co dużo pieką - masz dwie niezależne strefy pieczenia Split & Cook (jak mało pieczesz nagrzewasz jedną z nich - oszczędność czasu i prądu znacząca)
BVM32401XS
Jak lubisz mięso, wypieki ciast to taki:
(wspomaganie parą znacząco podwyższa wilgotność potraw a w przypadku ciast czy chleba wypieki będą jak z piekarni)
BIS14300BCS
Co do płyt większy jest wybór by nie wybierać zbyt wielu modeli :
HII 64201 F2HT
fajna nowość z lepszym sterowaniem (bardziej precyzyjne i łatwiejsze użytkowanie, piękny design)
HII 64800 FHT
Dodam, że najłatwiej te sprzęty i najtaniej kupisz w MediaExpert
w razie pytań pisz - pomogę
Moderowany przez gulson:Porada może nie być obiektywna, pochodzi z konta ambasadora marki Beko założonego w celach reklamowych.