Siemka, kupilem nowy dysk sdd i dzis go zamontowalem, bylo troche problemow z instalacja nowego systemu przez co stracilem dane z jednego z dwoch starych dyskow hdd, po odpaleniu juz wszystkiego mam 3 dyski jeden ssd 250GB na system ok drogi stary z ktorego stracilem dane hdd 250GB i trzeci hdd na 500GB, tam mam wiekszosc danych i strasznie nie chce stracic tych danych.
Problem polega na tym ze gdy wchodze w "kompuer" nie widzi tego dysku, gdy wchodze w "zarzadzaj" i zarzadzanie dyskami ten dysk tam jest ale nie ma przypisanej litery, gdy probuje wybrac "zmien litere dysku i sciezki" wyskakuje mi komunikat "nie mozna odnalezc okreslonego pliku" formatu z tym dyskiem tez nie moge zrobic, ani usunac sciezki. Probowalem all i ogolnie nie da sie z nim nic zrobic, choc wolalbym cos co nie usunie mi danych, pomozecie? Prosze...
Specyfikacja komputera:
grafika-r9 270x
procesor-i5-3470
ram-8GB samsung
dyski-jeden hdd 500GB jeden hss 250GB jeden ssd250GB
Jesli jeszcze jakies dane potrzebne to piszcie, odpowiem.
Ewentualnie czy to w jakikolwiek sposob moze byc wina sterownikow? Bo dopiero je instaluje.
Problem polega na tym ze gdy wchodze w "kompuer" nie widzi tego dysku, gdy wchodze w "zarzadzaj" i zarzadzanie dyskami ten dysk tam jest ale nie ma przypisanej litery, gdy probuje wybrac "zmien litere dysku i sciezki" wyskakuje mi komunikat "nie mozna odnalezc okreslonego pliku" formatu z tym dyskiem tez nie moge zrobic, ani usunac sciezki. Probowalem all i ogolnie nie da sie z nim nic zrobic, choc wolalbym cos co nie usunie mi danych, pomozecie? Prosze...
Specyfikacja komputera:
grafika-r9 270x
procesor-i5-3470
ram-8GB samsung
dyski-jeden hdd 500GB jeden hss 250GB jeden ssd250GB
Jesli jeszcze jakies dane potrzebne to piszcie, odpowiem.
Ewentualnie czy to w jakikolwiek sposob moze byc wina sterownikow? Bo dopiero je instaluje.