logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Słuchawki nie działają w Systemie Windows 10, na nowym sprzęcie...

_HarryPotteR_ 21 Kwi 2020 22:02 420 7
REKLAMA
  • #1 18636960
    _HarryPotteR_
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam!

Mam problem ze słuchawkami oraz ze mikrofonem gdyż, nie działają one mi. Próbowałem różne rzeczy od ustawień w Panel Sterowania aż po aktualizacje sterowników do płyty głównej. Dodam też, że nabyłem nowy sprzęt i dzisiaj go złożyłem a jest to:
    ========================================================================
    MOBO: ASUS A68HD-PLUS
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    APU: AMD A4 6300
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    RAM: 4GB 1600hz (dual channel)
    DYSK: HDD SAMSUNG 160GB SATA II (stary) będę wymieniał na {HDD WD BLUE 7200rhm 250GB SATA III)
    PSU: Pentagon Silent Force CAV-500-A12S 500W
    =========================================================================

Wcześniej słuchawki działały i działają jak i również mikrofon, jak ma ktoś jakieś pomysły albo wie jak to rozwiązać proszę pisać. Jak ktoś ma coś do gadania na temat zestawu śmiało zwłaszcza jak ktoś poleca szybki a dobry dysk do 40 zł, myślałem też nad kupnem GTX 970 ale, to historia na inny temat :D

Z góry dzięki ;)
  • REKLAMA
  • #2 18636994
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15435
    Z nowym to nie ma nic wspólnego, poza tym nadaje się co najwyżej jako sprzęt biurowy bez możliwości rozbudowy.
    _HarryPotteR_ napisał:
    Wcześniej słuchawki działały i działają jak i również mikrofon

To w końcu działają czy nie?
    Gdzie podpięte - z przodu obudowy czy do płyty?

_HarryPotteR_ napisał:
    myślałem też nad kupnem GTX 970 ale, to historia na inny temat :D

Karta dostanie takiej "czkawki" że szkoda gadać... Z mocniejszym procesorem tej serii bootlenack blisko 90%...
    https://pc-builds.com/calculator/A6-9500E/GeForce_GTX_970/0RI0LE8A/8/
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18637035
    _HarryPotteR_
    Poziom 3  
    Wszytko sprawne, podpięte do płyty głównej (ścieżka dźwiękowa), wiedziałem, że będzie bootlenack, ale nie wiedziałem, że wywali po za skale, w takim razie jaką kartę proferujesz? mogę też dokupić lepszy procek, lecz na podstawkę FM2 dużego wyboru nie mam po za APU... też chciałem tego procka podkręcić na przynajmniej 4.0ghz mam Spartan 3 pro więc raczej na luzie powinien dać rade...
  • REKLAMA
  • #4 18637044
    sosarek

Poziom 43  
    Przecież to tylko dwa rdzenie porównywalne z i3 530 pierwszej generacji sprzed dekady, nawet YT w wyższych rozdzielczościach będzie się ciął na tym.
    Jaki był sens kupna tego?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 18637068
    _HarryPotteR_
    Poziom 3  
    A wracając do głównego tematu tego post'a? (brak dzięków w Windowsie) YT na najwyższej rozdzielczości gładziutko i płynie :D
  • REKLAMA
  • #6 18637077
    sosarek

Poziom 43  
    Podłączone głośniki wydają dźwięk?
    Zamieść screena z Menadżera urządzeń.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 18637083
    _HarryPotteR_
    Poziom 3  
    Słuchawki nie działają w Systemie Windows 10, na nowym sprzęcie...

I nic
  • #8 18637621
    _HarryPotteR_
    Poziom 3  
    Słuchawki nie działają w Systemie Windows 10, na nowym sprzęcie...

I nic

Dodano po 11 [godziny] 25 [minuty]:

Problem rozwiązany...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z działaniem słuchawek i mikrofonu w nowo złożonym komputerze z płytą główną ASUS A68HD-PLUS oraz APU AMD A4 6300. Pomimo prób aktualizacji sterowników i konfiguracji w Panelu Sterowania, urządzenia audio nie działały. W dyskusji poruszono kwestie podłączenia słuchawek do płyty głównej oraz wydajności sprzętu, wskazując na ograniczenia APU. Ostatecznie problem został rozwiązany, jednak szczegóły dotyczące rozwiązania nie zostały podane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA