logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Asus ROG G752VS - Brak podświetlenia klawiatury po zmianie języka

saimon216 22 Kwi 2020 21:41 1320 3
REKLAMA
  • #1 18639403
    saimon216
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witajcie, szukałem takiego tematu ale nie znalazłem. Problem jest następujący: kupiłem laptopa jako używanego w Austrii. Zainstalowany Windows 10. Gościu przed sprzedażą przywrócił system do ustawień fabrycznych. W domu, po odpaleniu i zalogowaniu wszędzie zauważyłem że podświetlanie klawiatury nie działa. Problem jest taki ze klawiatura podobna do naszej w Pl z tym że są symbole niemieckie w miejscach gdzie u nas cudzysłów, dwukropek i nawias kwadratowy. Zmieniłem język klawiatury na Polski i chciałem uruchomić jej podświetlenie. I nijak się nie da tego zrobić. Ściągałem już sterowniki ze strony asusa do tego modelu i próbowałem czy może to być przyczyna ale nic to nie dało. Macie jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 18639427
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15449
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18639955
    saimon216
    Poziom 9  
    Pobrałem i zainstalowałem ATK bo tak doradzali jednemu z podobnym problemem, spróbuję z others.

Edit: przy próbie instalacji pisze że mam najnowszą wersję.
  • #4 18641879
    saimon216
    Poziom 9  
    sprawa rozwiązana! U mnie wyglądało to tak:
    - pobranie i zainstalowanie pliku "Others" ze strony ASUSA i instalacja,
    - restart systemu,
    -pobranie i instalacja pliku "Utilities" ze strony ASUSA i instalacja,
    -restart systemu,
    -pobranie i instalacja pliku "ATK" ze strony asusa i instalacja,
    -restart systemu.

Wszystkie pliki pobierałem ze strony ASUSA po wcześniejszym podaniu modelu i wersji systemu Windows. Wszystkim dziękuję za pomoc i chęci. Temat uważam za zamknięty.
    Strona ASUSA z której korzystałem: https://www.asus.com/pl/Laptops/ROG-G752VS/HelpDesk_Download/ Ps: każdy sam musi wybrać swój model laptopa(podana strona jest dla MOJEGO modelu)
REKLAMA