logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s

rysiek42 30 Kwi 2020 11:09 1053 0
  • #1 18658270
    rysiek42
    Poziom 1  
    Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s
    Witam, piszę pierwszy raz. Proszę o pomoc w naprawie zmywarki Gorenje GVI 682 S. Od dłuższego czasu dość często nie domywała naczyń i sporadycznie czuć było stopione plastiki, aż w końcu odmówiła współpracy. Po zdjęciu lewej obudowy zauważyłem podtopioną izolacje termiczną komory myjącej w dolnej części,w pobliżu czujnika temperatury i grzałki. Szukając dalej rozebrałem programator i tam też wytopione złącza jak na zdjęciach, a także główna kostka zasilająca. Usterki naprawiłem, pomijając kostkę i lutując bezpośrednio do płytki. Przemyłem także rozdzielacz wody. Po odpaleniu, zmywarka wypompowuje wodę lecz nie pobiera nowej - czyli nic się nie zmieniło bo tak się zachowywała.

Dodam że po prawie 20 latach używania jest bardzo czysta, praktycznie nie ma brudnych osadów w wężach. To urządzenie wpięte w rozdzielacz wody pracuje przy lekkim dmuchnięciu- słychać styki - lecz nie sprawdzałem miernikiem. Po odpompowaniu resztek wody zmywarka przez chwilę milczy, potem wywala błąd. Mam delikatnie uszkodzony wyświetlacz i nie widzę numeru błędu, ale to coś jak E 3, może być też 4, 5, 6, 7, 8, 9 świeci tylko jeden segment.

Proszę o sugestie ew. schemat elektryczny, serwisówkę, cokolwiek co mi pomoże zlokalizować usterkę.
    Dziękuję i pozdrawiam w dobie pandemii.
    Rysiek
    Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s Zmywarka Gorenje GVI 682 S - nie pobiera wody, nie domywała naczyń i czuć było s
REKLAMA