logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kosa spalinowa Active 4.5 BIG - głowica na żyłkę jaką dobrać? Jak zamontować?

lukkii 02 Maj 2020 19:47 969 3
REKLAMA
  • #1 18663963
    lukkii
    Poziom 17  
    Ocena: 132
    Witam.

Sezon koszenia traw trzeba powoli rozpocząć.
    Posiadam kosę spalinową taką jak w tytule.
    Pora na wymianę głowicy na żyłkę, niby sprawa prosta i nie powinno być problemów, ale te jednak się pojawiają (kosa w spadku możliwe że ktoś coś przerabiał).
    Stara głowica ze śrubą z lewym gwintem:
    Kosa spalinowa Active 4.5 BIG - głowica na żyłkę jaką dobrać? Jak zamontować?
    Nowa z nakrętką (z tego co mi sprzedawca mówił to takie tylko występują):
    Mocowanie w kosie:
    Jak "połączyć" jedno z drugim?
    Może posiadam złą głowicę? (Jeśli tak wrzuć linka do dobrej i po temacie)
    Dzięki za Pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18665014
    zagorski-tomasz
    Poziom 16  
    Ocena: 141
    Te głowice które masz to jakieś wynalazki, tu powinna być najlepiej oryginalna, oryginały są bardzo dobre, ale droższe od tych chińskich, tu masz link do takiej głowicy, jedyna jaka mi wyskoczyła, tylko czy masz do niej adapterek czyli nakrętkę.

http://www.marex-sklep.pl/index.php/produkt/glowica-uniwersalna-active-tworzywo
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18666173
    hevet2
    Poziom 32  
    Ocena: 618
    Sprzedawca nie douczony lub oszukał Cię. Głowicę uniwersalną kupuje się z odpowiednim gwintem lub zestawem redukcji np: https://sklep.nordkraft.pl/zestaw-adapterow-d...MI58LpzIWY6QIVibPtCh0CgQ4WEAYYAiABEgLdpPD_BwE (nie gwarantuje, że ten będzie akurat pasował rozmiarów gwintów i ich skoków jest tyle co chińskich kos).
  • #4 18701917
    lukkii
    Poziom 17  
    Ocena: 132
    Głowica oryginalna plus zestaw adapterów. Ciężko kupić coś w serwisach "kosiarkowych" można przez internet zamówić.

Pozdrawiam
REKLAMA