Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Voyager 2004 - Nie działa klapa i zamykanie

bydlaczek 20 May 2020 15:57 1113 4
    bydlaczek
    Level 10  
    Witam,
    jak w temacie - nie działa zamek tylnej klapy, pomyslałbym, że to klasycznie przycisk do wymiany, ale nie otwiera również z pilota. Nie działa też ryglowanie zamków, mrugają kierunki, ale rygle stoją w miejscu.
    Ma ktoś jakiś pomysł?

pozdrawiam
    bydlaczek
    Level 10  
    Witam,
    dopiero miałem czas pogrzebać i... zgłupiałem.

Sytuacja jest taka:

1. Klapa pomimo wymiany przycisku nie działa ani z pilota, ani z klamki.
    2. Po zamknięciu drzwi przed ruszeniem same składają się lusterka. Jak otwieram drzwi to się... otwierają, jak zamykam zamykają - jakby podążały za drzwiami
    3. Po wyjęciu kluczyka i otwarciu lewych drzwi non stop gong w liczniku, jakby coś było nie tak (włączone światła, kluczyk w stacyjce itp), mimo, że wszystko wyłączone.
    Po odpięciu kostki drzwi lewych zmienia się sytuacja o tyle, że nie ma gongu z licznika. Reszta bez zmian. Ma ktoś jakiś pomysł?
    beryas
    Level 31  
    a sprawdzales wiazke klapy tyl w miejscu lamania?
    kwass88
    Level 10  
    sprobuj ruszac klapa góra dól i i proboj wtedy zamknac z pilota, rawdopodobnie wiazka... a podswietlenie rejestacji dziala?
    bydlaczek
    Level 10  
    Witam,
    aż tak prosto nie jest, wiązki ok, póki co olałem, podłączyłem z plusa po stacyjce który idzie do tylnej wycieraczki klamkę bezpośrednio. Przy włączonym zapłonie da się otworzyć ;)
    Teraz temat rozsynchronizowania lusterek i gongu przy otwartych drzwiach mimo braku zapłonu.