logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit BAAN 34 VPS - Chłodziarka mrozi produkty mimo ustawienia +8°C

ewadat 04 Paź 2005 12:50 8534 6
REKLAMA
  • #1 1871785
    ewadat
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Dwa tygodnie temu kupiłam chłodziarko-zamrażarke indesit BAAN 34 VPS i zastanawiam sie czy wezwać serwis. Mam z nią następujący problem. Temperaturę w chłodziarce miałam nastawioną na +5 stopni (czyli pokrętło w pozycji eco) i mroziła mi wszystkie produkty oraz tylnia ścianka bardzo szybko pokryła się około 1 cm. szronem. Rozmroziłam chłodziarkę i teraz mam nastawioną temperaturę na +8 stopni (czyli pokrętło w pozycji najcieplejszej temperatury). Tylnia ścianka jest ok ale na najniższej półce oraz w szufladkach na warzywa dalej mrozi. (woda w szklance postawionej na najniższej półce zamarzła). Proszę o radę, co może być przyczyną, czy jest podstawa wzywać serwis?
  • REKLAMA
  • #2 1871827
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 755
    Oczywiście, że wzywać. Dodatkową gwarancję wykupiłeś? :)
  • REKLAMA
  • #3 1871849
    ewadat
    Poziom 11  
    dodatkowej gwarancji jeszcze nie wykupiłam
  • REKLAMA
  • #4 1871946
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1871975
    ewadat
    Poziom 11  
    wcześniej włączałam tą funkcję żeby sprawdzić jak to działa, ale ją wyłączyłam i po rozmrożeniu już jej nie włączałam.
  • #6 2178260
    krismayk
    Poziom 2  
    baan 34 vps to tzw elektronik jak nacisniesz jednoczesnie dwa guziczki " super cool " i "super freeze" to sie resetuje w kilku przypadkach taki zabieg pomagał jak nie pomoże to tylko serwis
  • #7 2186142
    ewadat
    Poziom 11  
    Serdeczne dzieki wszystkim za chec pomocy. Serwis byl wzywany kilkakrotnie i po 4 naprawie lodowka wreszcie dziala. Troche to trwalo.

Podsumowanie tematu

✨ Chłodziarko-zamrażarka Indesit BAAN 34 VPS wykazywała problem z nadmiernym mrożeniem produktów mimo ustawienia temperatury na +5°C, a następnie +8°C. Przy niższej temperaturze tylna ścianka pokrywała się szronem, a po rozmrożeniu i ustawieniu wyższej temperatury nadal na najniższej półce i w szufladach warzywnych występowało zamarzanie, co potwierdziło zamarznięcie wody w szklance. Sprawdzono, czy nie jest aktywna funkcja super mrożenia, która została wyłączona. Zaproponowano reset elektroniki poprzez jednoczesne naciśnięcie przycisków "super cool" i "super freeze", co w niektórych przypadkach pomagało rozwiązać problem. Ostatecznie po kilku wizytach serwisu i czterech naprawach urządzenie zaczęło działać prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA