Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 307 sw fl 2005 r. - Wysoka temperatura w korku

dames 06 Jun 2020 13:17 1290 18
    dames
    Level 12  
    Witam, samochód w korkach łapie wysoką temperature, okolo 100 stopni. Nie zauważyłem, aby uruchamiał się wentylator. Wczesniej wymieniałem reduktor gazowy. Czy jest możliwe ze układ jest zapowietrzony? Jak sprawdzić czy termostat działa poprawnie?
    Mari@@@n
    Level 19  
    Tak jest możliwe że układ się zapowietrza, jak sprawdzić termostat domowym sposobem włożyć do garnka podgrzewać mierzyć temperaturę i patrzeć kiedy się otworzy.
    dames
    Level 12  
    Wydaję mi się, że jak układ jest zapowietrzony to wentylator powinien sie załączać czy sie mylę?
    Mari@@@n
    Level 19  
    Jak układ jest zapowietrzony to na wentylatorze może być wyższa temperatura trzeba to sprawdzić
    decybel91
    Level 42  
    Najprościej uruchom klimatyzacje i sprawdź czy startuje wentylator. Jeśli tak to przy temperaturze tych 100 się uruchomi. Jeśli nie szukaj uszkodzenia w wentylatorze chłodnicy
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Level 1  
    dames
    Level 12  
    Sprawdziłem na krotko czy wentylator działa. Na krótko pracuje. Pytanie, gdzie znajduje się czujnik temperatury płynu? Prawdopodobnie on jest uszkodzony
    chojinka
    Level 29  
    Przekręć ręka wentylator, pewnie jest zatarte łożysko lub padł przekaźnik. Przekaźnik można rozłożyć i wyczyścić, na jakiś czas pomoże
    dames
    Level 12  
    Tak jak pisałem. Wentylator działa. Chce się dostać do czujnika temperatury
    chojinka
    Level 29  
    dames wrote:
    Tak jak pisałem. Wentylator działa. Chce się dostać do czujnika temperatury

Przekręciłeś go ręka czy tylko na krótko?
    dames
    Level 12  
    I na krótko i ręka.
    Ponawiam pytanie, jak dostać się do czujnika temperatury? Ktoś podpowie?
    chojinka
    Level 29  
    Przekaźnik sprawdzałeś? Czujnik temperatury trzeba szukać w zależności od silnika. Na Google znajdziesz bez problemu położenie czujnika temperatury. Zacznij od przekaźników które śniedzieją, z przodu na wentylatorze. Mam nadzieję że bezpieczniki sprawdziłeś dobrze i są całe
    dames
    Level 12  
    Nie sprawdzałem. Jak najlepiej to sprawdzić? Silnik 1.6 benzyna 109km
    chojinka
    Level 29  
    Przekaźnik masz pod osłona na wentylatorze. Od środka albo od zewnątrz. Ale chyba od zewnątrz i trzeba ściągnąć zderzak albo sam gril. Zderzak to chyba 4 śruby i zatrzaski więc w sumie 10minut roboty. Przekaźnik będą pod czarna plastikowa osłoną
    dames
    Level 12  
    Jak sprawdzic czy przekaznik jest uszkodzony?
    andrzej20001
    Level 43  
    Wygnite bedzie wszystko w przekaźnikach lub ugnite zasilanie przekaźników koło lewej lampy wiazka idzie. Jesli nie potrafisz przekaźnika sprawdzić to raczej udaj się do fachowca.