Witam. Zmieniłem kabinę prysznicową na nową (kabina czterościenna - nie przylega do żadnej ze ścian w łazience), lecz niestety ma zupełnie inny odpływ niż ta stara. Syfon znajduje się zbyt nisko przez co woda spływa bardzo powoli, bo musi pokonać wzniesienie. Do starej kabiny (10 lat temu) został wylany przez mojego dziadka cokolik wys. 5 cm za pomocą zaprawy zrobionej z piasku i cementu a do środka powrzucane były stare połamane płytki, żwir itp. O dziwo trzyma się to do dzisiaj. Cokolik do nowej kabiny potrzebuję podnieść o następne 5 cm a najlepiej również trochę poszerzyć. Stary brodzik miał wymiary 99 na 69 cm (producent podał 100 na 70) Nowy brodzik ma 101 na 71 (tutaj producent również podał 100 na 70) Co prawda jest to brodzik z wtopionym stelażem który posiada nóżki i stoi stabilnie, lecz wygląda to nieestetycznie bo boki brodzika wystają przed cokolik. Moje pytania:
- czy skuwać stary cokolik w celu wylania nowego wyższego i szerszego, czy można wylać na stary po obłożeniu szalunkami ze sklejki?
-Jakiej zaprawy gotowej najlepiej użyć do tego celu?
- czy skuwać stary cokolik w celu wylania nowego wyższego i szerszego, czy można wylać na stary po obłożeniu szalunkami ze sklejki?
-Jakiej zaprawy gotowej najlepiej użyć do tego celu?