logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch TES50621RW/12 - skąd wyciek wody spod ekspresu do kawy?

eservice 02 Lip 2020 11:40 1509 8
REKLAMA
  • #1 18794823
    eservice
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Ekspres jak w opisie. Ma już 6 lat, ale nadal parzy dobrą kawę. W przeszłości miał wymieniany cały blok zaparzacza, bo woda przedostawała się do fusów. W tej chwili pod ekspresem pojawia się woda (raczej czysta). Nie widzę miejsca skąd ewentualnie mogłoby ciec. Poproszę o jakieś podpowiedzi. Co sprawdzić, gdzie i jak rozkręcić itp.
  • REKLAMA
  • #2 18804501
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1781
    Do wymiany uszczelka pod zbiornikiem
  • REKLAMA
  • #3 18804505
    eservice
    Poziom 10  
    Koszt plus minus ?
  • #4 18806338
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1781
    5zl wiecej chyba nie kosztuje
  • #5 18807457
    eservice
    Poziom 10  
    A według Ciebie która to uszczelka z tych schematów ?
    Załączniki:
    • 1775049.pdf (235.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 18807567
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3326
    Bez urazy ale obie strony chyba trochę za mocno pofrunęły..

Skąd cieknie? Sprawdzić, zobaczyć naocznie

Uszczelka pod zbiornikiem ? Skąd taki pomysł na dzień dobry? To chyba ostatnia rzecz o której bym pomyślał w tym modelu.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #7 18814295
    eservice
    Poziom 10  
    nioop napisał:
    Bez urazy ale obie strony chyba trochę za mocno pofrunęły..

Skąd cieknie? Sprawdzić, zobaczyć naocznie

Uszczelka pod zbiornikiem ? Skąd taki pomysł na dzień dobry? To chyba ostatnia rzecz o której bym pomyślał w tym modelu.

Zanim tu napisałem, starałem się "unaocznić" wyciek. Nie udało mi się go znaleźć. Jeśli kolega stwierdził, że uszczelka i to za 5 zł to poprosiłem go o wskazanie na schemacie tej, którą by wytypował;)
  • REKLAMA
  • #8 18814317
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3326
    eservice napisał:
    Zanim tu napisałem, starałem się "unaocznić" wyciek. Nie udało mi się go znaleźć. Jeśli kolega stwierdził, że uszczelka i to za 5 zł to poprosiłem go o wskazanie na schemacie tej, którą by wytypował;)

Ale musisz mieć świadomość, że idąc tym tokiem - to bez znaczenia którą zmienisz. Czy ty w ciemno wytypujesz czy ktoś inny, szansę na trafienie która cieknie są takie same :)

Koledze chodziło o te gniazdo zbiornika
    Bosch TES50621RW/12 - skąd wyciek wody spod ekspresu do kawy?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #9 18814488
    eservice
    Poziom 10  
    nioop napisał:
    Koledze chodziło o te gniazdo zbiornika
    Racja, ile kosztuje taka przyjemność + ewentualnie wymiana? Bo kalkuluję czy opłaca się w to inwestować jeszcze...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyciekiem wody spod ekspresu do kawy Bosch TES50621RW/12, który ma 6 lat i nadal parzy dobrą kawę. W przeszłości wymieniano blok zaparzacza z powodu przedostawania się wody do fusów. Obecnie pojawia się czysta woda pod ekspresem, ale użytkownik nie potrafi zlokalizować źródła wycieku. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym uszczelka pod zbiornikiem, której wymiana kosztuje około 5 zł. Użytkownik prosi o wskazanie konkretnej uszczelki na schemacie oraz zastanawia się nad opłacalnością inwestycji w naprawę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA