logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kiano Intelect x3 nie włącza się - brak reakcji, co robić?

Furios666 13 Lip 2020 12:00 2517 2
  • #1 18814949
    Furios666
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,

Mój tablet Kiano Intelect x3 przestał się uruchamiać. Po prostu jakby miał rozładowaną baterię. Ładowarkę zmierzyłem miernikiem i działa bez zarzutu. Podłączyłem przez MicroUSB i pobiera stale 0,60A już od jakichś 3h. Uruchomić się dalej nie da.

Co ciekawe kiedy podłączałem go do stacji z klawiaturką to na stacji zapalała się dioda, tak jakby miał zasilanie, ale podłączany do innego urządzenia nie jest wykrywany wiec nie jest uruchomiony.

Generalnie tablet nie daje żadnych symptomów. Mur, Beton, Marmur, NIC. Mogę trzymać przycisk i pół godziny, nie dzieje sie nic.

Bardzo proszę o sugestię co mogę jeszcze sprawdzić(ew jak? - jakiś filmik?). Co może być przyczyną? Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
  • Pomocny post
    #2 18814980
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15482
    Rozebrać i sprawdzić tan baterii.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 18816350
    Furios666
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    otworzyłem go i bateria działa bez zarzutu. Znalazłem jeden pin przy procku który nie reagował napięciowo. Po niewielkim zmrożeniu zareagował i się odpalił. Jako że reaguje na zmrożenie podejrzewam że są zimne luty które popękały.

Pewnie będę szukał płyty na podmianę bo nawet jak to poprawie to pewnie na miesiąc czy 2 bo to są luty bezołowiowe..

Nie mniej jednak dzięki za pomoc!
REKLAMA