Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamWinylov napisał:
mymar napisał:Ja na zdjęciu od Winylov nie widzę w tym zestawie stycznika pasującego do twojego mag. Technics RS-BX808. W/g instr. serwisowej typ tego stycznika to: RSH1A90YB-U. Takie styczniki były w deck'ach z mechanizmem serii AR350: RS-B 555,565,665,755,765, RS-BX606, RS-BX626, RS-BX707, RS-BX727, RS-BX808, RS-BX828, RS-TR555. Trzeba szukać od któregoś z tych deck'ów. W późniejszych mag. typu RS-BX601, RS-BX501, RS-BX646, RS-BX747 - styczniki były zupełnie inne i nie będą pasowały. Muszą być takie i od m.in takich deck'ów, jak na zdjęciach poniżej. Pozdrawiam - mymar
mymar napisał:... od Technics RS-BX404 czujniki będą się nadawały - są takie same jak w Technics RS-BX808. Nie próbuj tylko ich rozbierać, nie zdejmuj osłonki - na bank uszkodzisz plastikowe zaczepy, trzymające osłonki na swoim miejscu. Wystarczy tylko potraktować styki czujników Kontaktem U (do styków), poprzez otworki w tych osłonkach, odczekać kilka godzin i powtórzyć jeszcze raz. Jeżeli mag. myli funkcje, trzeba wyjąć płytkę, która jest pod płytką z wyświetlaczem i też "wciepnąć" w switch'e w/w preparat. Jak wyjmuje się płytki - zobacz w instr. serwisowej. Wprawdzie inst. jest od Technics RS-BX828, ale ten model, który posiadasz, różni się tym, że nie ma zdalnego sterowania pilotem. Ja mam właśnie Technics'a RS-BX828.
Powodzenia - mymar