logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką wyciskarkę do soków kupić? A może sokowirówkę?!

d4vid 10 Sie 2020 19:59 579 3
REKLAMA
  • #1 18863817
    d4vid
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam,

Jestem zainteresowany kupnem wyciskarki/sokowirówki w cenie do 600 - 700 zł. Może macie jakieś doświadczenia z tymi sprzętami?

Wyciskarka:
    -Zelmer ZJP1300B
    -Blaupunkt SJH501 - tansza wersja wyciskarki

- co do sokowirówki nic mi nie wpadło w oko. Ale może macie sprzet godny polecenia?

Pozdrawiam,
    d4vid77
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18863859
    karl9955
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Generalnie wyciskarki są lepsze ze względu na zastosowaną technologię, prasują owoc zamiast go ścierać. Osobiście wolę sok z wyciskarki - odpad z tego urządzenia jest suchy jak wiór. Co do konkretnego modelu nie pomogę w każdym razie podpowiem że żadna z obu firm nie ma mojego zaufania. Poszukaj coś w stylu wyciskarka top 2020 na YouTube pewnie tez jest masa testów i recenzji.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18863941
    mychaj
    Poziom 35  
    Ocena: 940
    1.Ja od roku używam wyciskarki z LIDLA ... daje radę, ma zabezpieczenie przeciążeniowe,
    soki robię 2 czasem 3 razy w tygodniu, jeszcze zipie...
    jak nie będziesz jej traktował jak betoniarki na budowie....to każda pociągnie.
    Ja w swojej nawet kartofle przeciskam - na placki....
    2. Teściowa ma ALFĘ - 2G, no nie powiem , sprzęt broni się jakościowo (ale ta cena!), nie udało mi się jej zdławić 3kg buraków...za to zapchałem ją dokumentnie kiwi i pomidorami bo nie obrałem....
  • Pomocny post
    #4 18863991
    adversus
    Poziom 32  
    Ocena: 597
    Ja testuje obecnie wyciskarkę Kalorik FE1010 z Netto :). Kupiłem za całe 120 pln, 2 lata gwarancji. Daje radę i na burakach i na marchwi, kapuście, co dzień leci seler naciowy. Cicha, mała, estetyczna, za tę cenę jak się zepsuje po 2 latach nawet żal nie będzie :) a możliwe że przed końcem gwarancji wiec jeszcze pieniądze sie odzyska. Ogólnie jestem zaskoczony jakością tej wyciskarki za tak śmieszne pieniądze.
    Jako że była w promocji za praktycznie guziki to kupiłem kilka sztuk na prezenty, bo idealnie się też na to nadaje :)

Jaką wyciskarkę do soków kupić? A może sokowirówkę?!
REKLAMA