jimasek napisał: chyba że montuje je dostawca usługi do którego przypisane jest pasmo częstotliwości.
No tylko, że tu jest garaż wielopoziomowy, zatem pytanie do kogo owy garaż należy. W tej sprawie, musiałby raczej z operatorem rozmawiać właściciel owego garażu (z racji, że to na teranie tego garażu ma być montowane).
Pytanie, czy operator GSM pójdzie na montaż wzmacniacza w miejscu raczej ogólnie dostępnym, raczej bez nadzoru, pobierającego prąd (bo jakoś wzmacniacz zasilić trzeba)itd.
Co innego montaż tego na prywatnej posesji/domu/mieszkaniu - jest właściciel posesji/domu/mieszkania z imienia i nazwiska, jest konkretny adres, koszt utrzymania prądowego spada na tego kto wnosił o montaż urządzenia, jest nadzór itd.
Dodatkowo jakoś ten przewód sygnałowy też poprowadzić trzeba. Na prywatnej posesji można się "dogadać" z właścicielem. Tutaj w garażu, na wszystko musi być zgoda a co za tym idzie "papier", zgodzić się musi każdy gdzie ten przewód pójdzie. A dodatkowo mapki, rysunki techniczne budynku, instalacji itd.
W Polsce, na własnej działce, na własnej ziemi nie masz prawa nic bez wiedzy i zgody urzędu czy urzędnika zrobić a to?
Na moje, z racji miejsca usytuowania urządzenia, nie ma najmniejszych szans to załatwić. Oczywiście można spróbować, ale znając realia, to będzie droga przez mękę, strata czasu i pieniędzy, że o nerwach już nie wspomnę.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.