logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Technics SA-EX500 nagle się wyłącza podczas podłączania głośników

Marcin 78PSP 18 Wrz 2020 17:21 720 1
REKLAMA
  • #1 18930047
    Marcin 78PSP
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam szanowne grono,na wstępie od razu nadmieniam że moje pytanie będzie dotyczyło Technicsa SA-EX500,tzn. ostatnio kombinowałem z podłączaniem głośników,tzn.przemieniałem zestawy głośnikowe itd.itp.poziom głośnosci był w granicach10-15% i nagle amplituner się wyłączył,moje pytanie jest następujące:mam się martwić.Nie jestem audiofilem dlatego piszę/pytam ludzi którzy się na tym znają i są w temacie.Z góry dziękuję za odp.PZDR
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18930237
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Ocena: 552
    Marcin 78PSP napisał:
    Witam szanowne grono,na wstępie od razu nadmieniam że moje pytanie będzie dotyczyło Technicsa SA-EX500,tzn. ostatnio kombinowałem z podłączaniem głośników,tzn.przemieniałem zestawy głośnikowe itd.itp.poziom głośnosci był w granicach10-15% i nagle amplituner się wyłączył,moje pytanie jest następujące:mam się martwić.Nie jestem audiofilem dlatego piszę/pytam ludzi którzy się na tym znają i są w temacie.Z góry dziękuję za odp.PZDR

Moim zdaniem zadziałało zabezpieczenie. Pewnie podczas przemieniania zestawów głośnikowych zrobiłeś zwarcie.

W załączniku prześlę Service Manual. Może będzie przydatny do diagnozy i naprawy.
    Załączniki:
    • technics_sa_ex500_e_eb_eg_sm_1.pdf (8.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA