Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Technics SA-EX500 się wyłącza...

Marcin 78PSP 18 Sep 2020 17:21 267 1
    Marcin 78PSP
    Level 2  
    Witam szanowne grono,na wstępie od razu nadmieniam że moje pytanie będzie dotyczyło Technicsa SA-EX500,tzn. ostatnio kombinowałem z podłączaniem głośników,tzn.przemieniałem zestawy głośnikowe itd.itp.poziom głośnosci był w granicach10-15% i nagle amplituner się wyłączył,moje pytanie jest następujące:mam się martwić.Nie jestem audiofilem dlatego piszę/pytam ludzi którzy się na tym znają i są w temacie.Z góry dziękuję za odp.PZDR
  • Helpful post
    Grzegorz740
    Level 37  
    Marcin 78PSP wrote:
    Witam szanowne grono,na wstępie od razu nadmieniam że moje pytanie będzie dotyczyło Technicsa SA-EX500,tzn. ostatnio kombinowałem z podłączaniem głośników,tzn.przemieniałem zestawy głośnikowe itd.itp.poziom głośnosci był w granicach10-15% i nagle amplituner się wyłączył,moje pytanie jest następujące:mam się martwić.Nie jestem audiofilem dlatego piszę/pytam ludzi którzy się na tym znają i są w temacie.Z góry dziękuję za odp.PZDR

Moim zdaniem zadziałało zabezpieczenie. Pewnie podczas przemieniania zestawów głośnikowych zrobiłeś zwarcie.

W załączniku prześlę Service Manual. Może będzie przydatny do diagnozy i naprawy.