Myślę, że i tłumacz może tu nie pomóc - ten angielski jest chyba marsjański...
4.12 [dodawanie/odejmowanie kart] * -> kod programowania -> # -> 9 -> przeciągasz kartę, by dodać; tę samą kartę przeciągając usuwasz (to trochę domysły, bo tu pidżon inglisz już w ogóle odlatuje)
4.9 [zmiana kodu] * -> kod programowania -> # -> 6 -> kod użytkownika (lub jego ID, trudno powiedzieć, raczej ID bo to by miało więcej sensu) -> podajesz 4 cyfry nowego kodu ->#
4.5 [dodanie kodu (użytkownika)] * -> kod programowania -> # -> 2 -> podajesz ID nowego użytkownika w formie z wiodącymi zerami (jak 1, to 0001, jak 56 to, 0056 itd.) -> podajesz 4 cyfry kodu -> #
4.6 [dodanie nowego usera z kartą] * -> kod programowania -> # -> 3 -> j.w. + po haszu na końcu swipeujesz kartę (karty?)
Masz nauczkę na przyszłość, by nie sknerzyć i nie kupować na chińskich marketach. Szczególnie takich rzeczy, jak zamki do domu, sic, ja to nawet chińskiej latarce nie ufam, że mi łapy nie spali - zaufać zamkowi, że zabezpieczy dom... no, odwagę to ty masz...
I tak, zgadzam się z @sosarek - masz to wyszarzonoramkowane, przynajmniej tego chińczyk (prawie) nie s...