Produkcja z poszczególnych stringów nie jest możliwa do określenia z prostej przyczyny. Panele są generatorem ale to falownik przetwarza to na energię.
Z pojedynczych łańcuchów możesz tylko odczytać ich napięcie oraz prąd, ale o tym już chyba wiesz.
Oprogramowanie Froniusa udostępnia taką informację. Można sprawdzić osobno produkcję stringa skierowanego na wschód i zachód. Za to w Fusion Solar nie widzę takiej opcji.
Ogólnie możesz odczytać sobie z wykresu ile każdy string wytarzał prądu i napięcia w czasie. Niestety nie wiem czy jakoś te dane można pobrać, aby np. wczytać sobie do Excela itp.
Wydaje mi się że jak na razie można do excela wyeksportować tylko to co jest pod zakładką Zarządzanie raportami, poniżej screen z wyeksportowanym raportem na temat instalacji.
Trochę słabo. Teraz też zacząłem się zastanawiać skąd mają być brane dane do pól temperatura, nasłonecznienie itp. Z tego co wiem Fronius ma jakiś specjalny moduł, który może to w jakiś sposób badać. Ciekawe jak to jest z Huawei-em.