logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mercedes V8 4,0 Biturbo automat: Czerwona kierownica, błąd POSIZIONE ACCESSO NON PROSEGUIRE

Dave5512 02 Paź 2020 20:53 594 10
REKLAMA
  • #1 18955829
    Dave5512
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam w mercedes V8 4,0 Biturbo automat wyskoczył mi błąd na desce rozidzielczej pojawiła się czerwona kierownica i jest napisane POSIZIONE ACCESSO NON PROSEGUIRE! I przy odpaleniu nie chce zgasnąć komputer nie może wyszukać wiecie może co zrobić żeby go usunąć i co to jest dziękuję za odpowiedź przesyłam zdjęcie. Mercedes V8 4,0 Biturbo automat: Czerwona kierownica, błąd POSIZIONE ACCESSO NON PROSEGUIRE
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18955837
    beryas
    Poziom 31  
    Ocena: 413
    Chyab cos ze wspomaganiem, ale ciezko okreslic bez podlaczenia testera lub przetlumaczenia tego dziwnego jezyka
  • REKLAMA
  • #3 18955846
    Dave5512
    Poziom 4  
    Tester był robiony i nic nie wykazało adaptacja kąta kierownicy a to wszystko się stało jak odłączylem akumulator bo się rozładował
  • REKLAMA
  • #4 18955851
    beryas
    Poziom 31  
    sprobuj jeszcze raz odlaczyc baterie, potem jazda na wprost, na koniec max w lewo max w prawo (czasem to dziala)
  • #5 18955856
    Dave5512
    Poziom 4  
    Niestety dalej świeci jak odpalę i nie chce zgasnąć hm..
  • REKLAMA
  • #6 18955868
    piwko
    Poziom 25  
    Ocena: 213
    Jakiś ban na google masz? Znalezione na jakimś włoskim forum, problem tkwi w fotelu kierowcy.
    "

Fugian
    Benzer Neophyte
    Benzer Neophyte
    Samobieżny: S400 CDI

Środa, 06 września 2017 18:08
    Wszystko w porządku, „pozycja dostępu nie kontynuowana!”. Problem rozwiązany.
    Witam wszystkich, szczególnie tych, którzy odpowiedzieli mi na ten problem, dzisiaj w końcu rozwiązałem z Dealerem Mercedesa omawiany komunikat dotyczący błędnego zaprogramowania sterownika sterującego fotelem kierowcy z powodu braku prądu jak wspomniałem w pierwszym komunikacie i dzięki poradom „Mercedesmods” udałem się do dealera wyjaśniam szczegółowo co mi się przydarzyło a następnie przystąpiono do ponownej inicjalizacji jednostek sterujących, które przez zbyt długi okres przechylały się z powodu braku prądu, kosztowały 70, 00 euro.
    Ostatecznie komunikat „DOSTĘP DO LOKALIZACJI NIE KONTYNUUJ!” wyszło z powodu siedzenia po stronie kierowcy, którego sterowanie było odwrócone, jak wyjaśniłem w poprzednim komunikacie, a nie z elementów sterujących kierownicy z regulacją wysokości i głębokości lub z czujnika położenia kolumny kierownicy, które z pewnością w innych przypadkach są autentyczne.
    Dziękuję wszystkim i życzę miłej podróży!
  • #7 18955887
    Dave5512
    Poziom 4  
    I jak to zrobić żeby to znikło?
  • #9 18955902
    Dave5512
    Poziom 4  
    Tester nic nie pokazuje o to chodzi.. Nie wiem jak rozwiązać ten problem
  • #10 18955909
    beryas
    Poziom 31  
    Koledze nie chodzi o tester uniwersalny a o tester dedykowany do MB np star diagnoza jesli sie nie myle, ale ja sie nie znam i nie robie w mb :)
  • #11 19305362
    Dave5512
    Poziom 4  
    Sprzedałem samochód i kupiłem sobie nowy

Podsumowanie tematu

✨ W Mercedesie V8 4,0 Biturbo automat pojawił się błąd "POSIZIONE ACCESSO NON PROSEGUIRE", co objawia się czerwoną kierownicą na desce rozdzielczej. Użytkownik odłączył akumulator, co mogło spowodować problem z adaptacją kąta kierownicy. W odpowiedziach sugerowano ponowne odłączenie akumulatora oraz jazdę na wprost, a następnie maksymalne skręcanie w lewo i prawo. Ostatecznie problem został rozwiązany przez dealerów Mercedesa, którzy przeprowadzili ponowną inicjalizację jednostek sterujących, co kosztowało 70 euro. Wskazano również, że do diagnostyki potrzebny jest dedykowany tester, taki jak Star Diagnosis.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA