Witam.
Mam siłowniki G-Bat300 z centralą 452 MPS.
Wszystko działa bez zarzutów, lecz zamykanie bramy mam dopiero do drugim kliknięciu OPEN_A
- Pierwsze kliknięcie otwiera bramę
- Drugie kliknięcie (brama już otwarta) brak reakcji
- Trzecie kliknięcie brama dopiero się zamyka.
Wiecie może czemu tak może być?
Drugie kliknięcie nie działa w każdym przypadku, czy to przycisk na pilocie, domofonie czy też włączniku ZAMEL SBW-02.
Natomiast kiedy drugi raz kliknę OPEN_A podczas otwierania bramy siłowniki od razu robią zwrot i zamknięcie, czyli tutaj jest OK i centrala reaguje na przycisk.
Ustawienia bramy:
Tryb S - zamyka bramę czasowo lub 5 sekund po przecięciu fotokomórki.
Pod OPEN_A jest podpięty włącznik bramy od domofonu i ZAMEL włącznik internetowy.
Pod wejście Lampki 24V podpięty jest przekaźnik załączający czujnik otwarcia ZAMEL
Mam siłowniki G-Bat300 z centralą 452 MPS.
Wszystko działa bez zarzutów, lecz zamykanie bramy mam dopiero do drugim kliknięciu OPEN_A
- Pierwsze kliknięcie otwiera bramę
- Drugie kliknięcie (brama już otwarta) brak reakcji
- Trzecie kliknięcie brama dopiero się zamyka.
Wiecie może czemu tak może być?
Drugie kliknięcie nie działa w każdym przypadku, czy to przycisk na pilocie, domofonie czy też włączniku ZAMEL SBW-02.
Natomiast kiedy drugi raz kliknę OPEN_A podczas otwierania bramy siłowniki od razu robią zwrot i zamknięcie, czyli tutaj jest OK i centrala reaguje na przycisk.
Ustawienia bramy:
Tryb S - zamyka bramę czasowo lub 5 sekund po przecięciu fotokomórki.
Pod OPEN_A jest podpięty włącznik bramy od domofonu i ZAMEL włącznik internetowy.
Pod wejście Lampki 24V podpięty jest przekaźnik załączający czujnik otwarcia ZAMEL