logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę o opinie na temat spawarki Welder Fantasy MINI JET TIG AC/DC 200 IGBT

naqnak 16 Paź 2020 09:11 5082 2
REKLAMA
  • #1 18980610
    naqnak
    Poziom 2  
    Przymierzam się do kupienia Welder Fantasy MINI JET TIG AC/DC 200 IGBT, dopiero zaczynam przygodę ze spawaniem i to będzie mój pierwszy sprzęt. Pytanie czy warto ? Poradzi sobie ze stalą o grubości 5mm, może ktoś użytkuje i da jakieś cenne uwagi.
  • REKLAMA
  • #2 19008837
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1534
    Mam następny model dwa lata, ten z pfc. Sprzęt warty zainteresowania, problematyczna jest zmiana parametrów spawania. Porównuje go do magnum, gdzie do każdej funkcji przypisane było pokrętło, a tu musisz klikać by wywołać kolejną funkcje. Jedynie natężenie jest dostępne cały czas. Dosyć głośne wentylatory chłodzenia, uruchamianie na tylnym panelu średnio mi pasuje. Awarii do tej pory brak. Reasumując, urządzenie raczej do spawania małoseryjnego, nie wymagającego częstych zmian nastaw, do tego rozbudowany układ przebiegu prądu zmiennego wymaga dużej wiedzy w temacie i nie wiem czy kiedykolwiek Ci się to przyda.
    Co do pytania o pospawanie stali 5 mm, bez problemu, lecz niezbyt długo, gdyż uchwyt nie jest do tego przystosowany, ma chłodzenie gazem.
  • #3 19010706
    naqnak
    Poziom 2  
    Dzięki za informacje.
REKLAMA