logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kawasaki LE 500 A - zamiana akumulatora i brak iskry

Tomson13 20 Paź 2020 18:36 933 6
REKLAMA
  • #1 18989871
    Tomson13
    Poziom 2  
    Witam rozładował mi się akumulator w Kawasaki LE 500 A bodajże 93 rok 2 cylindry, jestem zielony wiec wziąłem akumulator z auta i podłączyłem go do akumulatora w motocyklu, ale to nie spełniało roli, 24V chyba razem.
    Kawasaki LE 500 A - zamiana akumulatora i brak iskry
    Więc podłączyłem tylko samochodowy do motocykla i odpalił.
    Zgasiłem, poszedłem podpiąć akumulator z Kawasaki.
    Naładowany, kręcę i nic .
    Zdjąłem fajki ze świec i nie ma iskry mimo ze kręci stopka, centralna też złożona, dźwignię sprzęgła wciskam, patrzyłem też czy w tej puszeczce czarnej pod siedzeniem bezpieczniki są nie spalone, być może trochę na niego popadało, bo deszcz był w tym czasie.
    Gdzie szukać przyczyny i jak?
  • REKLAMA
  • #2 18990299
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 482
    Czyli podpiąłeś drugi akumulator 12V szeregowo?
  • REKLAMA
  • #4 18993686
    Tomson13
    Poziom 2  
    Tak zdjąłem fajki wlozylem swiece przyłożyłem do masy i nie ma iskry. Nie akumulator podlączyłem ++ -- co gorsza probowalem odpalić na prostowniku zapomnialem o tym napisać i slyszalem ze moglem coś przepalić
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 18996043
    Tomson13
    Poziom 2  
    Po kolei a nie wiedzialem ze to ma znaczenie
  • #7 18996127
    cyborg39
    Poziom 29  
    Ocena: 546
    Przepraszam, dopiero spojrzałem w schemat, jednak w tym modelu nie ma to znaczenia - można sprawdzać po kolei, jednak należy pamiętać że trzeba drugi przewod WN zmasować bo inaczej można uszkodzić cewkę. Z tej przyczyny sensowniej jednak sprawdzać dwie od razu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z akumulatorem w motocyklu Kawasaki LE 500 A z 1993 roku, który się rozładował. Po podłączeniu akumulatora samochodowego motocykl odpalił, ale po ponownym podłączeniu oryginalnego akumulatora nie było iskry. Użytkownik sprawdził świece, jednak nie uzyskał iskry, co mogło być spowodowane podłączeniem prostownika. W dyskusji poruszono kwestie dotyczące sprawdzania iskry oraz potencjalnych uszkodzeń cewki zapłonowej, a także znaczenie masowania drugiego przewodu WN podczas testowania świec.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA