logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaka pralka z góry ładowana jest solidna

Mateo89 22 Paź 2020 23:18 1866 21
REKLAMA
  • #1 18994424
    Mateo89
    Poziom 4  
    Ocena: 27
    Witam. Muszę kupić pralkę z góry ładowana bo na inną nie mam miejsca. Mój 10 letni Polar przestał wczoraj działać. Nie warto naprawiać. Proszę powiedzcie która pralka z góry ładowana jest w tej chwili najsolidniej robiona tak by można było łatwo ją już po 2 letniej gwarancji jak coś naprawić i tak jak to było w starszych konstrukcjach wszytko wymienić. Szukam takiej która ma możliwość wymiany łożysk i programatora w razie awarii i wszystkich części bez problemu nie za kolosalne pieniądze jak to potrafi się zdarzyć. Wstępnie upatrzyłem sobie taki model ale to tylko przykład na szybko wyszukany bo nie wiem nawet jak ugryźć temat WHIRLPOOL MTDLR60212S. Proszę podajcie jakieś konkretne dostępne modele z których można wybrać coś trwałego. Z góry dziękuję koledzy.
  • REKLAMA
  • #2 18994639
    qs300
    Poziom 33  
    Ocena: 361
    Pralki Whirlpool ładowane od góry na pewno mają wymienne łożyska. O innych nie wypowiem się, bo nie miałem z nimi styczności.
  • #3 18994648
    Mateo89
    Poziom 4  
    Dzięki za odpowiedź. A nie wiesz czy programatory lub inne części są łatwo dostępne i serwis nie jest drogi jakoś kolosalnie?
  • #4 18994651
    qs300
    Poziom 33  
    Możesz wejść na stronę www.north.pl i sprawdzić ile kosztują części zamienne, szukaj modeli TDLR.
  • #5 18994664
    Mateo89
    Poziom 4  
    TDLR to musi być napisane przy modelu pralki czy jak?

Dodano po 2 [godziny] 41 [minuty]:

qs300 napisał:
    Pralki Whirlpool ładowane od góry na pewno mają wymienne łożyska. O innych nie wypowiem się, bo nie miałem z nimi styczności.

Dzwoniłem do sklepu twierdzą że żadna nie ma wymiennych łożysk. Możesz się do tego odnieść?
  • #6 18994872
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Wymienne ułożyskowania ma każda pralka ładowana od góry, ale tylko Whirlpool, Polar, Indesit umożliwia wymianę krzyżaków bębna, które ulegają uszkodzeniu w górnowsadach. Dosyć dobrze sprawują się pralki ładowane od góry Electrolux, AEG, ale nie ma już w nich możliwości wymiany osi bębna.
    Moderowany przez Topolski Mirosław:

W pralkach od góry ładowanych nie występuje krzyżak bębna.

• #7 18994889
    Mateo89
    Poziom 4  
    Kenworth 18 napisał:
    Wymienne ułożyskowania ma każda pralka ładowana od góry, ale tylko Whirlpool, Polar, Indesit umożliwia wymianę krzyżaków bębna, które ulegają uszkodzeniu w górnowsadach. Dosyć dobrze sprawują się pralki ładowane od góry Electrolux, AEG, ale nie ma już w nich możliwości wymiany osi bębna.

Dzięki za odpowiedź. Wybieram między dwoma modelami które mam na miejscu nowe w kartonie w media expert jeden tańszy ale za to dużo ładniejszy srebrny kolor a druga droższa ale biała która bardziej poleca sprzedawca ale mojej żonie się nie podoba. Podaje modele jeśli możesz to zerknij proszę czy warte uwagi bo naprawdę jestem zielony w pralkach. WHIRLPOOL MTDLR60212S i ELECTROLUX EW6T3262P ta jest droższa i gość twierdzi że niby lepsza
  • REKLAMA
  • #8 18994939
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6874
    Kenworth 18 napisał:
    ale tylko Whirlpool, Polar, Indesit umożliwia wymianę krzyżaków bębna

Nie firma umożliwia, tylko jest dostępne rzemiosło na rynku, bo ośki się sypią jak głupie. Firma oferuje kpl bęben.

Mateo89 napisał:
    Proszę powiedzcie która pralka z góry ładowana jest w tej chwili najsolidniej robiona

Generalnie w górnowsadach wielkiego wyboru nie ma.

Jest grupa Whirlpoola (Whirlpool Polar Indesit Ariston) ich pralki rdzewieją już na linii produkcyjnej, na forum o korozji klap a AWE czy TDLR znajdziesz pełno materiału, jakość i kultura pracy przeciętna.

Druga grupa to rodzina Electroluxa (AEG, Electrolux, Zanussi) Z braku laku chyba w topach jeszcze najrozsądniejszy wybór, co nie oznacza, że sprzęt jest święty, ale jakość wykonania zdecydowanie najlepsza wśród konkurencji.

Trzecia grupa to Candy, tak naprawdę producent tracący rynek z roku na rok, dziś już coraz mniej ich sprzętu się spotyka. Jakość średnia, choć i tak chyba ciut lepsza niż whirlpoola.

I tyle z górnowsadów.
  • #9 18995044
    Mateo89
    Poziom 4  
    mrice napisał:
    Kenworth 18 napisał:
    ale tylko Whirlpool, Polar, Indesit umożliwia wymianę krzyżaków bębna

Nie firma umożliwia, tylko jest dostępne rzemiosło na rynku, bo ośki się sypią jak głupie. Firma oferuje kpl bęben.

Mateo89 napisał:
    Proszę powiedzcie która pralka z góry ładowana jest w tej chwili najsolidniej robiona

Generalnie w górnowsadach wielkiego wyboru nie ma.

Jest grupa Whirlpoola (Whirlpool Polar Indesit Ariston) ich pralki rdzewieją już na linii produkcyjnej, na forum o korozji klap a AWE czy TDLR znajdziesz pełno materiału, jakość i kultura pracy przeciętna.

Druga grupa to rodzina Electroluxa (AEG, Electrolux, Zanussi) Z braku laku chyba w topach jeszcze najrozsądniejszy wybór, co nie oznacza, że sprzęt jest święty, ale jakość wykonania zdecydowanie najlepsza wśród konkurencji.

Trzecia grupa to Candy, tak naprawdę producent tracący rynek z roku na rok, dziś już coraz mniej ich sprzętu się spotyka. Jakość średnia, choć i tak chyba ciut lepsza niż whirlpoola.

I tyle z górnowsadów.

Czyli z tego co fakty pokazują na różnych forach to lepiej dołożyć do Electrolux i nie mieć problemu z rdzewieniem pralki jak i lepszą kulturę pracy?
  • REKLAMA
  • #10 18995146
    mrice
    Moderator AGD
    Ja z braku laku wybrał bym Electroluxa lub którąś firmę córkę.
  • #11 18995519
    qs300
    Poziom 33  
    Z tego co miałem na sklepie, to Electrolux ma bardzo mały otwór załadunkowy w bębnie, przez co niewygodnie się wkłada i wyjmuje pranie.
  • REKLAMA
  • #12 18995531
    mrice
    Moderator AGD
    Bez przesady. Każdy górnowsad ładuje się wygodnie, a różnice w otworach nie są wielkie.
  • #14 18995556
    mrice
    Moderator AGD
    Modele, wymiary, cokolwiek ? Czy na oko mi się wydaje ?
  • #15 18995568
    qs300
    Poziom 33  
    Wymiarów nie podam, bo Electroluxa już dawno sprzedałem, ale jutro jak będę w pracy, to mogę podać model, bo mam w systemie.
  • #16 18995623
    Mateo89
    Poziom 4  
    Więc jak panowie kupić jednak tego tańszego Whirlpool?
  • #17 18995790
    jerry1960
    Poziom 37  
    Ocena: 1549
    Nie kupuj Whirpool , Polar . Aby naprawić cokolwiek w ramach Gwarancji , będziesz musiał zakładać sprawę w Sądzie Konsumenckim.
  • #18 18995922
    mrice
    Moderator AGD
    jerry1960 napisał:
    Nie kupuj Whirpool , Polar . Aby naprawić cokolwiek w ramach Gwarancji , będziesz musiał zakładać sprawę w Sądzie Konsumenckim.

Nie opowiadaj bajek.
    Jednostkowe sprawy nie potwierdzają reguły.
  • #19 18996013
    qs300
    Poziom 33  
    Nowych produktów Polara już nie ma, Whirlpool już chyba zaprzestał produkcji, wyprzedają tylko leżaki magazynowe.
  • #20 19015012
    Moskika
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Miałam Electroluxa ładowanego od góry. Jak dla mnie otwór był wystarczająco duży i nie wiem w czym tu jest problem. Za to fajna opcją była nowoczesność tej pralki że np bęben ustawia się od razu odpowiednio ustawiony, klapę górną można otworzyć nawet uderzając lekko biodrem.
  • #21 19017903
    Mateo89
    Poziom 4  
    Kupiłem Whirlpool i jest ok. Dzięki wszystko za pomoc
  • #22 19017909
    Mateo89
    Poziom 4  
    Kupiłem Whirlpool i jest ok. Dzięki wszystko za pomoc

Dodano po 2 [minuty]:

Kupiłem pralkę Whirlpool

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał solidnej pralki ładowanej od góry, ponieważ jego 10-letni model Polar przestał działać. W dyskusji podkreślono, że pralki Whirlpool, Polar i Indesit mają wymienne łożyska, ale tylko Whirlpool, Polar i Indesit umożliwiają wymianę krzyżaków bębna. Electrolux i AEG są również polecane, chociaż nie mają możliwości wymiany osi bębna. Użytkownik rozważał modele WHIRLPOOL MTDLR60212S i ELECTROLUX EW6T3262P, z sugestią, że Electrolux może być lepszym wyborem ze względu na jakość wykonania i mniejsze ryzyko rdzy. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup pralki Whirlpool.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA