logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Doświadczenia z napędem do bramy FAAC C720. Jak wygląda praktyka?

skoczo 07 Lis 2020 20:16 735 1
  • #1 19028087
    skoczo
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam,

Planuję zakup napędu do bramy przesuwnej. Brama jest mała i lekka(około 100kg) i lekko chodzi.
    Chciałbym
    - żeby napęd nie zepsuł się po dwóch latach :)
    - chciałbym też żeby po napotkaniu na przeszkodę napęd się np. wyłączał i nie chodzi mi o fotokomórki
    - żeby pilot miał dobry zasięg

W sumie tylko na tym mi zależy. Po przeszukaniu forum znalazłem dwa napędy FAAC 740 i FAAC C720. Z tym że wygląda na to że 740 jest dla mnie za mocna i encoder trzeba by dokupić osobno. C720 wygląda ok, jest nowoczesniejsza i chyba ma wbudowany encoder(mam rację?)ale czy ma ktoś ten napęd dłuższy czas i może podzielić się opinią? A może coś przeoczyłem i są jakieś inne dobre napędy?

Aktualnie mam napęd NICE moovo LN i to jest tragedia. Zasięg pilota tragiczny, zasilacz się spalił, potrafi się czasem rozprogramować. Ogólnie nie polecam i chcę wymienić na coś co poprostu będzie działało. 
  • #2 19028179
    robarek
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    Polecam FACC. Użytkuję od 15-u lat FACC SEVEN i jest OK.
    Niestety tego napędu już nie produkują. W tym napędzie wyłączniki krańcowe są oparte na kontaktronach (niemechaniczne). Może dlatego pracują bezawaryjnie?
    Szukaj następcy.
REKLAMA