logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czym się kierować przy wyborze laptopa do gier za 5000 zł?

Ryjobogins 27 Lis 2020 20:23 450 11
REKLAMA
  • #1 19073712
    Ryjobogins
    Poziom 9  
    Ocena: 28
    Witam jak w temacie, szukam laptopa do grania w gry. Gry to strategie, moba i strzelanki. Fundusze to plus minus 5000 zł. 40-tka na karku, ale na sprzęcie się nie znam wiec przyjmę każdą radę. Nie znam sie na matrycach grafikach itp. itd., ale zależy mi na min. 15,6 cala, a jaszcze lepiej 17. Fundusz mogę trochę naciągnąć jakby co.
    ps. Jeżeli coś napisałem źle to przepraszam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19073730
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 877
  • Pomocny post
    #3 19073791
    moze-byc
    Poziom 29  
    Ocena: 140
    A ja podbiję odpowiedź kolegi wyżej. TUF ASUSa to chyba najlepsze co możesz wziąć. Pozostaje jeszcze kwestia konfiguracji. Kup gdziekolwiek. W razie problemów od razu wysyłasz sprzęt do asusa a nie do śmiesznego serwisu xkomu czy innych moreli.
  • #4 19073976
    Ryjobogins
    Poziom 9  
    Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Czy jeszcze jakieś propozycje ktoś podrzuci? Bedę zobowiązany.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19073992
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    Chyba tylko Asus, ale przygotuj się na duże temperatury podczas obciążenia.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #6 19074016
    moze-byc
    Poziom 29  
    Ocena: 140
    sosarek napisał:
    Chyba tylko Asus, ale przygotuj się na duże temperatury podczas obciążenia.

Bardziej hałas. Asusowi się to chłodzenie bardzo udało i trzymają je na akceptowalnym poziomie. No i nie ma Inteli a to piekarniki że hoho.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 19074046
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    moze-byc napisał:
    Bardziej hałas. Asusowi się to chłodzenie bardzo udało i trzymają je na akceptowalnym poziomie.

Jak w innych - czyli 90 i więcej stopni czasami... za to awaryjność spadła.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #8 19074109
    PioterRC
    Poziom 7  
    Ocena: 24
    Ryjobogins napisał:
    Witam jak w temacie, szukam laptopa do grania w gry. Gry to strategie, moba i strzelanki. Fundusze to plus minus 5000 zł. 40-tka na karku, ale na sprzęcie się nie znam wiec przyjmę każdą radę. Nie znam sie na matrycach grafikach itp. itd., ale zależy mi na min. 15,6 cala, a jaszcze lepiej 17. Fundusz mogę trochę naciągnąć jakby co.
    ps. Jeżeli coś napisałem źle to przepraszam.

Pomyśl przyszłościowo podzespoły co chwile wychodzą nowsze i mocniejsze trudno dopasować pasujące części do laptopa, nie lepiej jest kupić komputer stacjonarny ? Zawsze można go rozbudować ale przynajmiej będziesz miał pewność, że nic się w nim nie będzie ''gotować''
    Dobry komputer który posłuży na lata kupisz już za 3 tyś a za 2 tyś masz solidny zestaw monitor itp
  • #9 19074194
    Ryjobogins
    Poziom 9  
    Panowie nie znam się na podkręcaniu i na stacjonarny nie mam miejsca. Będzie używany do LoLa, Cywilizacji i Wolfensteina. Poza tym filmy. Wolałbym by się nie grzał,ale parę stopni na plusie wytrzymam. Będę grał raczej na słuchawkach więc super głośników nie trzeba. Będzie stał na biurku i internet na kablu, a nie wifi.
    Ps. Nie chcę nikogo obrażać, ale dość mam gownoburzy nie dotyczących tematu. Za konkretne przykłady dziękuję, konkretne rady chętnie przyjmę. Na razie przekonuje się do pierwszych dwóch przykładów.
    Ps.2. A znalazłby się taki Asus jak ten z X-kom, ale 17 calowy?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #11 19077827
    Stever2
    Poziom 29  
    Ocena: 53
    Asus posiada przeciętną kulturę pracy.
    W tej cenie celuj w Legion 5 lub HP Omen 15.
  • #12 19088816
    Ryjobogins
    Poziom 9  
    Zmiana decyzji i kupno komputera stacjonarnego. Dziękuję za wszystkie porady.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał laptopa do gier w przedziale cenowym około 5000 zł, preferując modele z ekranem minimum 15,6 cala, a najlepiej 17 cali. W odpowiedziach polecano głównie laptopy marki Asus, zwłaszcza z serii TUF, które charakteryzują się dobrą wydajnością w grach, ale mogą generować wysokie temperatury. Inne rekomendacje obejmowały modele Lenovo Legion 5 oraz HP Omen 15, które również są uznawane za solidne opcje w tej cenie. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na zakup komputera stacjonarnego, rezygnując z laptopa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA