Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa a mianowicie, w nowym przegubie jest pierścień Segera, natomiast poprzednio założony był pierścień sprężysty grubszy od pierścienia Segera, rowek jest dość szeroki i pierścień Siegera może mieć luz, ale też z drugiej strony chciałem to montować na nowych częściach i zakładać nowy pierścień Segera. Chyba,że zmontować to na starym pierścieniu zabezpieczającym i starej podkładce, wtedy pierścień siedzi w rowku bez luzu, natomiast na nowej podkładce i nowym pierścieniu Segera, trzeba było by z góry dobić pierścień Segera by wskoczył do rowka ( oba pierścienie mają różną grubość.), nie wiem czy będę zrozumiany ale kto demontował to będzie wiedział o co chodzi.
Już sie wyjaśniło musi byc tam pierścień 2 mm grubości, natomiast przegub, który kupiłem miał w zestawie Segera 1 mm grubości i lipa muszę dodatkowo zamawiać ten grubszy pierścień, lub montować na tym starym.
Co do momentu dokręcania to znalazłem tabele, dla gwintu M20 x 1,5 przy klasie twardości 10.9 jest.....728Nm.....to musiała by być jakaś 2 metrowa rurka, trochę się obawiam by nie przesadzić...