logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana języka i ustawień regionalnych w telewizorze Samsung UE32F4570 dla Netflix

Agnieszka24 08 Gru 2020 18:24 804 5
REKLAMA
  • #1 19099355
    Agnieszka24
    Poziom 2  
    Witam.
    Posiadam telewizor samsung UE32F4570 zakupiony w Niemczech i użytkowany w Niemczech. Problem polega na tym, że mam Netlixa, którego użytkuje jeszcze z 3 osobami. 2 dodatkowe osoby używają w Niemczech, a jedna w Polsce.
    Nam po ponad miesiącu netflix zmienił się na Niemiecki, a tej jednej osobie pozostał normalnie Polski (nasze konta również pokazuje po polsku w Polsce)

Czy ktoś wie jak zmienić lokalizację na PL? Znalazłam kombinacje klawiszową i pokazuje się ramka serwisowa, ale co dalej? Nie mam pojęcia jak to dalej zrobić...
  • REKLAMA
  • #2 19107687
    artbi881
    Poziom 30  
    Ocena: 261
    Witam, chyba nie do końca jest tak z tym netflixem, o ile kumam temat to: konto decyduje co masz przesyłane a jest to podawane w serwisie netflix , ustawienie konta ... tak się wybiera lokalizacje, mam podzielone z: Turkiem Hiszpanem Chińczykiem 4 nawet nie wiem jaką ma lokalizacje (jestem 5-y) i jakoś każdy z nas ma własną lokalizacje, jeśli jest jedno dla kilku zatem ktoś porostu ustawił pod siebie :)
    Załączniki:
    • Zmiana języka i ustawień regionalnych w telewizorze Samsung UE32F4570 dla Netflix 12.JPG (72.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 19116241
    Agnieszka24
    Poziom 2  
    Wydaje nam się, że netflix sam ściąga jakoś lokalizację. Mieliśmy raz założone konto w Polsce przez znajomych i cztery osoby użytkowały netflixa w Niemczech, automatycznie przeskoczyło na Niemieckiego Netflixa.
    Teraz brat założył też w Polsce i użytkuje tam jedno konto, a reszta jest w Niemczech i po jakimś czasie też nam przeskoczyło na Niemiecki...
    Więc dziwne bo opłacamy w Polsce w zł, a wszystko jest na Niemiecki
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19127648
    Agnieszka24
    Poziom 2  
    No widocznie nie mam pojęcia bo nie mam w ustawieniach zmiany żadnej lokalizacji. Jedynie co jest to język, który mamy ustawiony na Polski.
    Więc w jaki sposób mam to zrobić w ustawieniach? 🙂
REKLAMA