logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] LG GBB60NSFFB lodówka nie chłodzi zamrażarka super

andreash1313 09 Gru 2020 07:52 4974 6
REKLAMA
  • #1 19100423
    andreash1313
    Poziom 1  
    LG GBB60NSFFB lodówka nie chłodzi zamrażarka super LG GBB60NSFFB lodówka nie chłodzi zamrażarka super
    Posiadam lodówka-zamrażarka LG model: GBB60NSFFB seria no. 801WRGXK2351 - bardzo lub wcale lodówka nie chłodzi, zamrażarka super bez problemu. Proszę o pomoc.
    Do tej pory: rozmrażanie zrobione, panel przedni dolny i górny zdjęty i wyczyszczony, wentylator w zamrażarce działa.
  • REKLAMA
  • #2 19105335
    tomus261
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Nie wiem jak to działa ale dziś dopadło mnie to samo w tej samej lodówce.

To co rozkminiłem to nie przełącza się klapa nawiewu do komory chłodziarki . Niestety nie wiem jak się do tego dobrać .
    Najciekawsze, że mam ustawioną temperaturę na 5 st i nie zgłasza żadnego ubytku temperatury a chyba powinno migać pole z temperaturą jeśli spadnie.
    No chyba że czujnik temperatury szwankuje i pokazuje cały czas niską. i dlatego nie przełącza tej klapki.

Edit.

Klapkę ruszyłem ręcznie i chyba zadziałała. Jest w styropianowym tuneli i na razie nie będę jej wyciągał.
    Tylko to i tak nie zmieniło nic gdyż nie nawiewa powietrza pomimo że w zamrażalniku wieje. A teraz najlepsze . Jak delikatnie uchylę drzwi zamrażalnika to zaczyna wiać :) Powstaje tam gdzieś chyba podciśnienie , które nie pozwala na obieg powietrza. Jak wrócę z pracy to dobiorę się do odpływu gdyż to chyba jedyne miejsce które może powodować brak obiegu.
  • REKLAMA
  • #3 19241142
    darek.dsk
    Poziom 10  
    Mam dokładnie taki sam problem.

Czy udało ci się go rozwiązać?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19241198
    darek.dsk
    Poziom 10  
    Nie sprawdziłem, ale może być problem bo jak uchylę drzwi zamrażalnika to czuję chłodne powietrze w otworach nawiewowych lodówki. Trochę dziwne żeby zwrotny się przytkał, ale sprawdzę.
    Dzięki za podpowiedź.
  • #6 19241299
    tomus261
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    U mnie po rozmrożeniu kanału działa poprawnie. Tam był taki czop że sam to że trzy dni by się rozpuszczał. Wystarczy otworzyć zamrażalnik i zobaczyć czy mocniej wieje z chłodziarki. Robi się w zamrażalniku podciśnienie jak kanał zwrotny się zapcha.
  • #7 19248134
    darek.dsk
    Poziom 10  
    24 godziny rozmrażania pomogło.

Dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z lodówką LG GBB60NSFFB, która nie chłodzi, podczas gdy zamrażarka działa prawidłowo. Po rozmrożeniu i czyszczeniu paneli, wentylator w zamrażarce działa, ale nie ma obiegu powietrza w chłodziarce. Inni użytkownicy sugerują, że problem może leżeć w zablokowanym kanale zwrotnym, co prowadzi do podciśnienia i braku nawiewu. Po rozmrożeniu kanału zwrotnego, jeden z użytkowników potwierdza, że problem został rozwiązany. Wskazówki obejmują sprawdzenie drożności kanału zwrotnego oraz ewentualne manualne uruchomienie klapki nawiewu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA