logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampki choinkowe LED 30m/10m - eliminacja zepsutego sterownika, ciągłe światło

AdreXxX 13 Gru 2020 10:59 1656 3
REKLAMA
  • #1 19110428
    AdreXxX
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Witam. Posiadam lampki choinkowe. Niestety w niektórych z nich zepsuł się sterownik i chciałbym go wyrzucić, tak by lampki świeciły po prostu ciągłym światłem.
    Chciałbym zaznaczyć, że lampki są głównie długości 30 metrów (podajże 300 LED), ale i krótsze 10 metrów (100 LED).
    Ktoś wie jak to ogarnąć tak by działało, wiem, że to chińszczyzna, ale lampki są dobre, po prostu sterownik się zepsuł.
    Zdjęcia przedstawiają najgorszą wersje sterownika, są lampki gdzie sterownik jest nienaruszony.

Można pisać również wiadomość prywatną. Z góry dziękuję za pomoc.
    Lampki choinkowe LED 30m/10m - eliminacja zepsutego sterownika, ciągłe światło Lampki choinkowe LED 30m/10m - eliminacja zepsutego sterownika, ciągłe światło Lampki choinkowe LED 30m/10m - eliminacja zepsutego sterownika, ciągłe światło
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19110564
    AdreXxX
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Przejrzałem podane linki i chyba znalazłem dla siebie najlepsze rozwiązanie, a mianowicie mostek prostowniczych do 1000V i zrobienia tego w taki sposób gdzie całkowicie pomijam element sterownika.

Ktoś wie tylko jak podłączyć to odpowiednio, żeby to działało i nic nie wywaliło.

Na swojej płytce mam 7 wyjść, na innych 5, a tutaj są 4 odnogi od prostownika. Rozumiem, że taki prostownik mogę zastosować do dowolnej ilości diod w lampkach ?
    Na obrazku wychodzą również przewody zasilające do innej pary lampek.

Lampki choinkowe LED 30m/10m - eliminacja zepsutego sterownika, ciągłe światło
REKLAMA