logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung WD70K5410OW/EO - ledwo widoczny (chyba) kabelek w kanale obudowy filtra.

dyspozytor 28 Gru 2020 17:17 615 5
REKLAMA
  • #1 19142326
    dyspozytor
    Poziom 13  
    Ocena: 89
    Witam.
    Pralko - suszarka WD70K5410OW/EO przestała suszyć. Po całkowitym cyklu prania i suszenia - pranie było mokre. Zabrałem się do oczyszczenia filtra odpływu wody. Okazało się, iż filtr zapchany był serwetką. Oczywiście wszystko oczyściłem.

Natomiast przy okazji oględzin zauważyłem w lewym kanale obudowy filtra przypominający drut w izolacji. Próbowałem go usunąć, ale nie daje rady. Wydaje mi się, że o ile to jest twardy drut, to jest on jakoś wygięty w klin. Nie chcę na siłę wyciągać, aby czegoś nie zniszczyć. Mam pytanie. Czy przypadkiem nie jest to jakiś element czujnika. Wg mnie, to nieprawdopodobne. Ale również nieprawdopodobne jest to, skąd się tam wziął :-)
    Czy któryś z Kolegów rozbierał już tą pralkę. Czy mógłby Ktoś potwierdzić, że w tym kanale nie powinno się coś takiego znaleźć
    Samsung WD70K5410OW/EO - ledwo widoczny (chyba) kabelek w kanale obudowy filtra. Samsung WD70K5410OW/EO - ledwo widoczny (chyba) kabelek w kanale obudowy filtra. Samsung WD70K5410OW/EO - ledwo widoczny (chyba) kabelek w kanale obudowy filtra. Samsung WD70K5410OW/EO - ledwo widoczny (chyba) kabelek w kanale obudowy filtra.
  • REKLAMA
  • #2 19142746
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3226
    Usuń to. Tam nic nie powinno być.
  • REKLAMA
  • #3 19142761
    dyspozytor
    Poziom 13  
    Dzięki za odpowiedź. Też tak myślałem. Wolałem upewnić się. Problem w tym, że dostęp do tego drutu (chyba) - jest bardzo utrudniony. Widać tylko tyle, co na fotce. Nie ma jak schwycić szczypcami, a ręką nie da się. Ale będę próbował. Dzięki za podpowiedź.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19143134
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3226
    dyspozytor napisał:
    Problem w tym, że dostęp do tego drutu (chyba) - jest bardzo utrudniony.

Możesz zdemontować front i gotowe, wszystko widoczne. Bądź gimnastyka - kładziesz pralkę na boku (szufladą do dołu!!) i kombinujesz ;)
  • REKLAMA
  • #5 19143662
    dyspozytor
    Poziom 13  
    Tak będę musiał zrobić, ponieważ wyjęcie od strony filtra jednak nie jest możliwa. Dzięki. Pozdrawiam.
  • #6 19639426
    dyspozytor
    Poziom 13  
    Sprawa się wyjaśniła.
    Poprosiłem fachowca od pralek. Odkręcił (podłogę) pralkosuszarki i dostał się do przewodu łączącego filtr. Okazało się, że przedostał się hak, taka eska. Zakleszczyła się w przewodzie i w obudowie filtra.
    Dziękuję za wszelkie uwagi i pomoc w rozwiązywaniu problemu.
REKLAMA