logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Regulacja ciśnienia załączania w presostacie kompresora olejowego - wartość maksymalna?

StasiuStasiowski 28 Gru 2020 17:18 2406 2
REKLAMA
  • #1 19142330
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Dzień dobry.
    Mam presostat taki jak na zdjęciach. chciałbym go wyregulować na wartości 6-8,5 bar. Szukałem informacji jak można to wyregulować i udało się ustawić ciśnienie wyłączenia na 8,5 bar ale pomimo zablokowania dolnej nakrętki (aby się nie obracała) i obrotu górnej śruby w prawo maksymalne ciśnienie załączania to 5 bar. Gdy obraca się ją w lewo to ciśnienie załączania maleje bo nie uruchamia się już przy ciśnieniu 5. bar. Czy ta wartość to max dla tego presostatu czy jeszcze dalej próbować dokręcać?

Regulacja ciśnienia załączania w presostacie kompresora olejowego - wartość maksymalna?Regulacja ciśnienia załączania w presostacie kompresora olejowego - wartość maksymalna?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19142549
    kamel2
    Poziom 21  
    Ocena: 63
    Raczej obstawiam że i tak to maksymalne dla tego presostatu zapewne. Ja też próbowałem zmienić nastawę i też dało się to zrobić, zależy jaki model tego presostatu - mogą delikatnie się różnić elementami.
    Ewentualnie wymiana na taki co ma regulację włączenia i wyłączenia w większym zakresie ?
  • #3 19143604
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Spróbowałem jeszcze zmniejszyć ciśnienie wyłączania do 7,5 bar aby potem razem wszystko przekręcić i może by było 6-8,5 bar ale wtedy cały presostat się rozregulował więc zostawiam tak jak było i może kiedyś wymienię na inny po prostu.
REKLAMA