logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

webasto telestart T100 HTM nadmuch w kabinie raz działa, a raz nie

roadtransport 08 Sty 2021 14:47 1971 7
REKLAMA
  • #1 19167876
    roadtransport
    Poziom 7  
    Ocena: 74
    Dzień dobry,
    nie udało mi się do tej pory rozwiązać łamigłówki, mianowicie w mojej skodzie fabii 1,6 TDi, model z 2012 jest dołożone ogrzewanie postojowe Webasto z telestartem T100 HTM,
    auto mam od ok 2-3 miesięcy i w większości przypadków jak włączam webasto to nie włącza się dmuchawa, ostatnie 2/3 razy jak włączałem to dmuchawa się też delikatnie włączyła. Od czego to zależy? Gdy nie działa nawiew, to i tak po przekręceniu kluczyka temperatura na wskaźniku jest w pionie czyli optimum w czasie jazdy. Proszę o pomoc, podanie tropu, gdzie szukać usterki lub jak włączyć funkcje, żeby dmuchawa się włączała za każdym razem.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19180203
    Stefanek1
    Poziom 26  
    Ocena: 237
    Jaką masz klimę, manual czy klimatronik, co się na nim wyświetla po odpaleniu webasta przez telestart?
  • REKLAMA
  • #3 19181012
    roadtransport
    Poziom 7  
    Climatronic - nic się nie tam nie wyświetla po odpaleniu webasta. Generalnie teraz w zimie w ogóle nie włączam klimatyzacji, może to mieć znaczenie?
  • REKLAMA
  • #4 19182633
    Stefanek1
    Poziom 26  
    Masz źle zrobione zrobiną instalację postojówki, podpięcie pod klimatronik i dmuchawę....Po uruchomieniu pieca pilotem, rozumię ze piecyk odpala i chodzi, tylko nic się nie dzieje na klimatroniku? Zrób fotkę tego panelu.
  • REKLAMA
  • #5 19183993
    roadtransport
    Poziom 7  
    Ok. To bardzo dziwne, mam gdzieś dokumenty montażu tego Webasto przez poprzedniego właściciela. Po odpaleniu piecyk się załącza i działa, tak jak pisałem wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej jest w pionie. Oto fotka panelu webasto telestart T100 HTM nadmuch w kabinie raz działa, a raz nie
  • #6 19184461
    Stefanek1
    Poziom 26  
    A jaki to piecyk to nie wiesz czy cyfrowy TTV dedykowany do tego auta, czy jakiś inny np. analogowy, bo nie wiadomo czy nadmuch jest sterowany z piecyka, po odpaleniu, czy już od razu z tego Telestartu?
  • #7 19186281
    roadtransport
    Poziom 7  
    Nie wiem, nie mam przy sobie tych dokumentów, mam je w domu i będę tam dopiero w następnym tygodniu. Czy jest jakaś inny sposób, żeby to sprawdzić? Jedyne co wiem to pilot do niego to T100 HTM.
  • #8 19201021
    roadtransport
    Poziom 7  
    znalazłem w domu papiery od tego webasto, to jest typ: thermo top evo

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ogrzewaniem postojowym Webasto Telestart T100 HTM w Skodzie Fabii 1.6 TDi z 2012 roku, które sporadycznie nie uruchamia dmuchawy. Po włączeniu Webasto, wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej wskazuje optymalną wartość, jednak nawiew nie działa za każdym razem. Użytkownik posiada klimatyzację typu climatronic, która nie wyświetla informacji po uruchomieniu Webasto. Wskazano na możliwość błędnego podłączenia instalacji ogrzewania do systemu klimatyzacji. Użytkownik znalazł dokumentację, która potwierdza, że piecyk to model Thermo Top Evo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA