logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat oświetlenia Iveco Daily 2014 - brak prądu w lewej lampie pozycyjnej

wafel18 08 Sty 2021 15:25 6432 6
REKLAMA
  • #1 19167949
    wafel18
    Poziom 10  
    Witam,
    Potrzebuję jakiś schemat oswietlenia do iveco daily z 2014r. W internecie dużo, ale bez konkretów. Bezpiecznik na tylną lampę? Brak prądu na światło pozycyjne w lewej lampie. Kierunkowskaz, stop, wsteczny, przeciwmgielny działa bez zarzutu.
    Może ktoś borykał się z tym samym problemem i mógłby doradzić jak naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 19168014
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1221
    może zero się przerwało i wystarczy złapać zero z innej ścieżki.
  • REKLAMA
  • #3 19168035
    wafel18
    Poziom 10  
    Zero z innej ścieżki to znaczy na płytce czy jak? U mnie żółty kabel odpowiada za plus, jak wezmę "na krótko" z podświetlenia to wtedy działa, ale jak zamknę tylne drzwi to wywala błąd żarówek. Niestety przeciążenie idzie na Lini. Brak podświetlenia tablicy, błąd. Brak świateł błąd. Myślałem bardziej o schemacie w którym miejscu wpina się swiatlo w bezpiecznikach. Wtedy moglbym sprawdzić czy kabel doprowadza prąd czy też nie.
  • REKLAMA
  • #4 19168264
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3835
    Pewno ugnita wiązka gdzieś na ramie. Obrysówki ma?
  • #5 19168521
    wafel18
    Poziom 10  
    kortyleski napisał:
    Pewno ugnita wiązka gdzieś na ramie. Obrysówki ma?

Tak, są i działają. Odkręciłem 3 obrysowke (ostatnia), bo pomyślałem, że może być połączenie z lampą, ale niestety tylko 2 kable + i - do obrysowki nic więcej
  • REKLAMA
  • #6 19701569
    kczebocki
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Mam ten sam problem, jak go rozwiązałeś? Proszę o pomoc.
  • #7 19703167
    wafel18
    Poziom 10  
    Nie rozwiązałem. Pozbyłem się auta. Po prostu pozostaje pociągnąć na nowo lub tak jak wcześniej sprawdzić wszystkie wiązki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje schematu oświetlenia dla Iveco Daily z 2014 roku, ponieważ ma problem z brakiem prądu w lewej lampie pozycyjnej, mimo że inne światła działają poprawnie. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak przerwa w przewodach lub uszkodzona wiązka. Użytkownik zauważa, że podłączenie na krótko do podświetlenia działa, ale zamknięcie drzwi powoduje błąd. Inni uczestnicy dyskusji wskazują na możliwość sprawdzenia wiązek oraz konieczność pociągnięcia nowych kabli, jeśli problem nie zostanie rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA