logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Silnik gaśnie podczas jazdy w Peugeot 207cc 1.6 2009r

Dromaciej 08 Sty 2021 21:14 1902 6
REKLAMA
  • #1 19168865
    Dromaciej
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam. Mam problem z moim Peugeot 207cc. Gaśnie podczas jazdy, zwykle przy redukcji biegów na skrzyżowaniu. Czy ktoś może mi pomóc zdiagnozować przyczynę?
  • REKLAMA
  • #2 19168894
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19169420
    Dromaciej
    Poziom 2  
    Olej jest nowy, nie mam tam LPG a benzynę tanku jest E98 więc to odpada
  • REKLAMA
  • #5 19169557
    Dromaciej
    Poziom 2  
    Gaśnie nie zależnie od tego czy jest zimny, czy też gorący. Narzeczona nim z reguły jeździ ale czasem zamieniamy się autami i rzeczywiście zwykle gaśnie przy zwalnianiu przed skrzyżowaniem i przy redukcji biegów. Wiem że muszę wymienić sonde lambda ale nie sądze żeby to było przyczyną gaśnięcia silnika. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 21393416
    ryszard2204r
    Poziom 4  
    Uszkodzona jest płyta BSM. Miałem to samo. Kup taką samą po numerze i będzie ok.
  • #7 21625990
    kpiskor
    Poziom 1  
    Czy problem został rozwiązany?

Dodano po 51 [sekundy]:

@Dromaciej czy problem został rozwiązany?

Podsumowanie tematu

✨ W Peugeot 207cc 1.6 z 2009 roku silnik gaśnie podczas jazdy, najczęściej przy redukcji biegów i zwalnianiu przed skrzyżowaniem, niezależnie od temperatury silnika. Problem nie jest związany z jakością paliwa (benzyna E98) ani oleju, a także nie występuje przy postoju. Wstępnie rozważano wymianę sondy lambda, jednak nie uznano jej za przyczynę gaśnięcia. Jeden z użytkowników zasugerował uszkodzenie płyty BSM jako potencjalną przyczynę i zalecił wymianę na identyczną po numerze katalogowym, co miało rozwiązać problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA