Witam. Mam problem z moim Peugeot 207cc. Gaśnie podczas jazdy, zwykle przy redukcji biegów na skrzyżowaniu. Czy ktoś może mi pomóc zdiagnozować przyczynę?
Gaśnie nie zależnie od tego czy jest zimny, czy też gorący. Narzeczona nim z reguły jeździ ale czasem zamieniamy się autami i rzeczywiście zwykle gaśnie przy zwalnianiu przed skrzyżowaniem i przy redukcji biegów. Wiem że muszę wymienić sonde lambda ale nie sądze żeby to było przyczyną gaśnięcia silnika. Pozdrawiam.
✨ W Peugeot 207cc 1.6 z 2009 roku silnik gaśnie podczas jazdy, najczęściej przy redukcji biegów i zwalnianiu przed skrzyżowaniem, niezależnie od temperatury silnika. Problem nie jest związany z jakością paliwa (benzyna E98) ani oleju, a także nie występuje przy postoju. Wstępnie rozważano wymianę sondy lambda, jednak nie uznano jej za przyczynę gaśnięcia. Jeden z użytkowników zasugerował uszkodzenie płyty BSM jako potencjalną przyczynę i zalecił wymianę na identyczną po numerze katalogowym, co miało rozwiązać problem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.